VI STEMPLER IND I NATURFORHANDLINGERNE!

Naturen har brug for Alternativets stemme i forhandlingslokalet

Derfor er vi rigtig glade for, at miljøminister Lea Wermelin i går inviterede Susanne Zimmer på en god og konstruktiv snak om planerne for natur og biodiversitet.

Med sig havde hun vores naturplan fra 2019 og vores nyeste udkast til en biodiversitetslov med, og efter et rigtig godt møde, blev hun enig med ministeren om et meget stærkere og mere forpligtende samarbejde på området. Derfor vil Alternativet i fremtiden være med på linje med støttepartierne i ordførermøder og de kommende forhandlinger om en ny natur- og biodiversitetsplan.

Miljøminister Lea Wermelin havde følgende kommentar: ”Tak til Susanne og Alternativet for at spille så mange gode idéer ind i arbejdet med naturpolitik i Danmark. Det er vigtigt for både regeringen og Alternativet at få handlet på naturkrisen, og jeg glæder mig til det gode samarbejde, vi skal have.”

Herfra skal lyde en tak til ministeren Og her kan I se nogle af vores forslag:

1. Ny biodiversitetslov. Vi skal have en ny rammelov med bindende mål og delmål

2. Meget mere urørt skov. Vi ønsker, at al statsskov (110.000 ha) skal omlægges til urørt skov

3. Meget mere fredet natur. 30 pct. af havarealet og 30 pct. af landarealet skal fredes inden 2030.

4. Naturzone. Vi skal have en naturzone på land, hvor biodiversiteten har førsteprioritet, og hvor der ikke må foregå kommerciel produktion

5. Bedre naturbeskyttelse i vores nationalparker.

6. Opgør med motorsave i statsskovene. Naturstyrelsen i fremtiden skal fokusere på at fremme biodiversitet i stedet for at drive tømmerhandel.

READ ALSO  Commandos & paratroopers: Iranian army launches massive drills near mouth of Persian Gulf (VIDEO, PHOTOS)

7. Opret et biodiversitetsråd. Ligesom man har et Klimaråd, skal vi have biodiversitetsråd med eksperter, der kan vurdere naturindsatsen årligt og rådgive regeringen om fremtidige indsatser.

God dag til alle #naturtosser derude 💚

PS) Tilføj meget gerne jeres egne idéer i kommentartråden.

Alternativet via Facebook