Vi skal have 1.000 flere sygeplejersker i Danmark.

Billedet her er fra Hvidovre Hospital. Fra dengang jeg var en dag i praktik som sygeplejerske sammen med Nanna. Det var ikke iscenesatte og blankpolerede timer. Jeg fik et ærligt indblik i arbejdsdagen – på godt og ondt.

Der er meget godt at sige om vores sundhedsvæsen. Flere bliver behandlet. Kortere ventetider. Og personalet yder en kæmpe indsats. Fagligheden er høj. Uden dem, ingen velfærd.

Men noget er galt.

Når vi bliver syge og sårbare, har vi brug for, at der er tid til omsorg. Men det er netop noget af det, der ryger, når der er for travlt.

Og det koster ikke kun på omsorgen. Hver anden sygeplejerske oplever, at deres arbejdsdag er så travl, at det går ud over patienternes sikkerhed.

Der mangler tid. Flere kollegaer.

Det er et politisk valg, om vi vil styrke vores fælles velfærd. Før valget lovede vi 1.000 flere sygeplejersker. Nu sætter vi pengene af til, at de kan ansættes. Vi afsatte også flere penge i regionsaftalerne. Det skal gerne kunne mærkes med flere sosu’ere, læger og jordemødre.

Betyder det, at du vil mærke en forskel, næste gang du er på sygehuset? Det er ikke sikkert. For der løbes stærkt mange steder. Og vi skal gøre meget for at fastholde sygeplejerskerne og forhåbentligt også trække nogen af dem tilbage, der har forladt faget.

Der er lang vej endnu. Men det starter med, at vi prioriterer velfærden. Det gør vi nu.
Mette Frederiksen via Facebook

READ ALSO  Israeli military braces for ‘possible US strike on Iran’ during ‘sensitive’ days of Trump presidency – reports