Politics

Venstre er nu klar til at være aktiv opposition. Efter to store valgsejre ved Eu…

By  | 

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen via Facebook

Venstre er nu klar til at være aktiv opposition. Efter to store valgsejre ved Europaparlamentsvalget og ved folketingsvalget så er vi nu i stærkeste opstilling til at tage kampen op i dansk politik. Vi har opstillet stærke hold begge steder og er klar til at vinde stor indflydelse.

På Venstres sommergruppemøde, som tegner Venstres politiske kurs blev det slået klart fast, at det er partiets formand og statsministerkandidat, som tegner Venstres politiske kurs. Det delte formandskabs tid er forbi.

Lars Løkke Rasmussen har erklæret sig parat til at kæmpe Venstre tilbage til regeringsmagten. Det er jeg meget tilfreds med. Lars er efter min mening den mest erfarne politiker med baggrund i både kommunalpolitik, amtsrådspolitik og ministererfaring som sundheds-, finans- og statsminister. Han er resultatorienteret og kan opvise mange banebrydende resultater i sin karriere. Valgkampen viste også en eminent forståelse for de bekymringer, som mennesker er optaget af og bekymrede over.
Venstre er godt tjent med ham som formand for partiet.

Efter valget og efter dannelsen af den socialdemokratiske regering har der efter min mening været en – man kan vel næsten sige naiv – debat om, at nu skal de blå partier sætte sig sammen og blive enige om hvad den rigtige politik skal være. Vi skal finde midterproportionalen mellem, at vi skal bryde internationale konventioner og sende udlændinge ud af landet (Nye Borgerlige), at vi ikke må samarbejde med De Radikale (DF) og at vi ikke må flirte med tanken om et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet (K), og at vi skal finde fælles linje om topskat (LA). Alt dette skal vi gøre nu.

READ ALSO  The German company that enabled the Holocaust

Før valget var opgaven, hvis jeg husker rigtigt, at vi skulle flytte 130.000 stemmer fra rød blok til blå blok for at bevare regeringsmagten. Det erklærede de tre regeringspartier sig enige i. Det var opgaven. I Venstre var det grundstammen i vores valgkamp. Vi lovede skattestop, som rigtig mange midtervælgere er enige i, og vi stillede os åbne overfor, at vi kunne samarbejde over midten også i regering. LA og konservative var hurtige til at genoplive topskatte-debatten. Et emne som efter min mening ikke egner sig til af flytte midtervælgere tilbage. Dansk Folkeparti stod efter en flerårig flirt med socialdemokraterne vanskeligt, men valgte i valgkampen at omfavne Nye Borgerlige og en overgang også Stram Kurs. Hvilket næppe heller var egnet til at flytte midtervælgere tilbage til blå blok.
Så mon ikke blå blok skal bruge kræfterne på at forholde sig til regeringens politik i den daglige praktiske politik og ad den vej opbygge fælles standpunkter til virkeligheden? Det foretrækker jeg frem for en abstrakt CEPOS-øvelse om blå politik løsrevet fra virkeligheden.

Jeg vil også her inden folketingsarbejdet for alvor går i gang lige dvæle ved Dansk Folkepartis nyvundne borgerlige tilhørsforhold. Jeg har nu i et par år fulgt DF`s politik, hvor det var vigtigt at lave forlig med Mette Frederiksen og at bringe regeringen i mindretal. Alle ved, at jeg igennem årene har været varm fortaler for samarbejdet med DF, men jeg har kunnet konstatere, at DF gerne ville bringe Venstre i mindretal og med skadefryd set statsministeren kørt over. Derfor virker det lidt komisk på mig, når vi nu angribes for at svigte blå blok.

READ ALSO  SE: Skive

Nu skal vi så i gang med arbejdet. Venstre går efter at få indflydelse på udviklingen i Danmark. Det ligger i vort DNA. Vi vil give regeringen modspil. Vi vil også opbygge et samarbejde i blå blok med udgangspunkt i den praktiske virkelighed. I den virkelighed som mennesker er optaget af og bekymret over.

Humlebæk


Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret