Financial news

V: Kviklån fra Danmark til islændinge er en sag for islandske myndigheder

By  | 

Via DR Penge

Hvis udenlandske bagmænd udnytter Danmarks lempelige regler for kviklån til at låne penge til andre udlændinge, er det ikke en sag, som Danmark skal gøre noget ved, lyder det fra Venstre.

Socialdemokraterne er derimod klar til at stramme de danske regler, så det ikke bliver muligt at udbyde lån med tårnhøje renter her i landet.

Reaktionerne kommer, efter DR og det islandske medie RUV kan afsløre, at tjekkiske bagmænd udbyder kviklån til islændinge via et dansk firma og danske hjemmesider.

Det er korte lån med tårnhøje renter, der i nogle tilfælde svarer til op til 35.000 procent årligt.

Lån, der ville være ulovlige i Island, men som ikke er ulovlige i Danmark.

Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Petersen, mener dog ikke, at de danske myndigheder som udgangspunkt kan gøre noget.

– Uanset hvor man driver virksomheder fra, så skal man overholde den forbrugerlovgivning i det land, hvor forbrugeren er. Så for mig lyder det som noget de islandske myndigheder må tage fat i, for selvfølgelig skal reglerne overholdes.

Island drev kviklånsfirmaer ud

I 2016 oprettede tjekkiske forretningsmænd firmaet eCommerce 2020 Aps. Et firma som er registreret som udlånsvirksomhed hos Finanstilsynet, som har adresse i Danmark og som udbyder kviklån.

Krøllen på det hele er, at kviklånene kun udbydes til islandske forbrugere. Man skal nemlig have islandsk cpr-nummer og islandsk telefonnummer for at låne, mens pengene også udbetales i islandske kroner.

Fidusen ved at udbyde lån til islændinge fra Danmark er, at det ville bundulovligt at gøre det fra Island.

READ ALSO  President Of Hong Kong American Chamber Of Commerce Rejected Entry To Macau

I 2013 indførte Island et årligt renteloft (ÅOP) på 50 procent og uddelte millionbøder til kviklånsudbydere, hvilket medførte konkurser for mange af firmaerne.Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret