Financial news

USA lægger told på verdenskendte danske småkager: ‘Meget alvorligt for danske jobs’ | Penge

By  | 

Via DR Penge

Også hos landbrugets interesseorganisation er der store panderynker.

Hos landmændene er det blandt andet kød fra grise og danske oste, der rammes, fortæller Kenneth Lindharth Madsen, handelspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer.

– Med grisekød drejer det sig om forarbejdede varer – pølser og skinke. På mejeriområdet er det især blåskimmelost, smør og formentlig også havartiost, siger Kenneth Lindharth Madsen til Ritzau.

Strid om fly fører til toldkrigen

Ud over en række fødevarer, som pålægges 25 procent ekstra told, så rammer USA’s sanktioner også den europæiske flyproducent Airbus med 10 procent told.

USA har fået muligheden for at lægge forhøjet told på europæiske varer, fordi der er givet ulovlig statsstøtte til den europæiske flyfabrik Airbus.

Det går både ud over Frankrig, Storbritannien, Tyskland og Spanien – som alle er del af Airbus-konsortiet.

Peter Thagesen håber i første omgang, at de europæiske og amerikanske myndigheder finder frem til en forhandlingsløsning.

Men indtil da, mener han, at EU skal svare igen på den amerikanske told.

– Vi regner med, at man også fra europæisk side vil komme med et modsvar, fordi vi vil ikke finde os i, at amerikanerne bare bliver ved med at lægge told på europæiske varer og dermed gør dem mindre attraktive på det amerikanske marked, siger underdirektør i Dansk Industri, Peter Thagesen.Print Friendly, PDF & Email
READ ALSO  Merck to develop vaccine, clinical trials to start later this year

Latest from finanz.dk