Via Politiet

Sommeren er lig med festivaler med musik og god stemning i venners lag.

Blandt de mange tusinde festivalgæster er desværre også knapt så ærlige borgere, der udnytter det store menneskemylder til at begå tyverier.
 
– Det er naturligvis altid ærgerligt, hvis man er taget til festival for at opleve sit yndlingsband spille og i stedet bliver bestjålet. Men med lidt forberedelse og god omtanke kan man gøre det bøvlet at være festivaltyv, fremhæver vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsesenhed.

 

Gode råd

Han peger på seks gode råd i forbindelse med, at man pakker rygsækken forud for festivalsæsonen. 

  • Tag ikke flere kontanter, værdigenstande m.m. med end højst nødvendigt. Mange festivaler er i dag kontantløse, så du kan ofte ikke undvære en smartphone. Men har du en lidt ældre model, der stadig kan bruges, kan du med fordel tage den med – og lade den nye, dyre telefon blive hjemme.
  • Efterlad aldrig penge og dyre ting som for eksempel fotoudstyr i teltet.
  • Lås teltet med en kvalitetshængelås, når du forlader det. Det gør det sværere for udbudne gæster at komme ind. Brug et telt med bund så en tyv ikke kan kravle ind under teltdugen. Og har du et telt i solid kvalitet, er der en chance for, at tyven vælger det fra, fordi det tager for lang tid at bryde ind.
  • Opbevar penge og kreditkort tæt på kroppen. Overvej at købe for eksempel et pengebælte eller brug bukser med indvendige lynlåslommer for at beskytte dine værdier. 
  • Pas på lommetyve i mængden af festivalgæster. De kriminelle udnytter, at du måske er uopmærksom et øjeblik, og tyvene kan være svære at opdage på grund af det store menneskemylder. Opdager du, at du er blevet bestjålet eller er ved at blive bestjålet, så råb ”Stop Tyven”, så andre bliver advaret.
  • Undersøg hvilke krav dit forsikringsselskab stiller til sikring af telt og til dokumentation i forbindelse med tyveri m.m., hvis du skal have erstattet stjålne genstande.
READ ALSO  Markets report: Funding round sees Shaftesbury dive

Husk altid at melde tyverier til politiet. Ring 1-1-4 eller kontakt politiet på festivalpladsen, hvis der er tale om ikke-akutte henvendelser. Og ring 1-1-2 hvis der er tale om akutte eller livsvigtige henvendelser.

Mediernes kontaktperson er Chr. Østergård.

Læs flere gode festivalråd på dkr.dk