Digitalisering kan accelerere udviklingen i Afrika og hjælpe millioner af mennesker ud på arbejdsmarkedet og ud af fattigdom. Med Danmarks førerposition som EU’s mest digitaliserede land er det derfor oplagt at bringe den danske viden og ekspertise i spil i udviklingspolitikken. Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs har i dag samlet erhvervsledere fra Danmarks fintech-miljø samt aktører, der arbejder med udviklingsfinansiering i Afrika. De mødes til den internationale konference’FinTech in Africa: Ready for a new era?’. Sammen skal de se på innovative løsninger, der kan sætte skub i FN’s Verdensmål.

”Danske iværksættere er helt i front med digitalisering og nye teknologier. For at nå Verdensmålene må vi udnytte de nyeste digitale løsninger, derfor vil jeg bringe dansk fintech-viden i spil i Afrika. Ligesom vi i Danmark kan lære af Afrikas innovative løsninger – f.eks. om at skabe avancerede løsninger, der er tilgængelige for mange”, siger Ulla Tørnæs.

Blandt deltagerne på konferencen er guvernøren for Kenyas centralbank, Patrick Njoroge, som bl.a. vil fortælle om Kenyas innovative tilgang til kapitalmarkedet. Patrick Njoroge er desuden medlem af FN’s generalsekretærs højniveau-arbejdsgruppe for digital finansiering af verdensmålene. I Kenya –hvor flere borgere har en mobilbetalingskonto i stedet for en almindelig bankkonto – har fintech-bølgen medført større, finansiel inklusion.

Derudover deltager en række internationale aktører, der arbejder med digitale løsninger i Afrika på det finansielle område. Blandt dem er Copenhagen FinTech, der er en dansk virksomhed samt medlemsorganisation for finansielle start-ups i Danmark.

”Vi har i Norden et enormt innovativt og kreativt fintech-miljø, som i den grad er drevet af en lyst til at skabe en bedre verden med ny teknologi. Brobygning og alliancebygning mellem nordiske tech-iværksættere og de traditionelle udviklingsaktører kan få markant betydning for at nå verdensmålene. Fintech vil efter min mening spille en helt afgørende rolle her,” siger Simon Schou, Chief Innovation Officer, Copenhagen FinTech.

READ ALSO  Israeli military braces for ‘possible US strike on Iran’ during ‘sensitive’ days of Trump presidency – reports

Sustainable Digital Finance Alliance er en NGO, som forsøger at fremme anvendelsen af digital teknologi samt innovation til at finansiere Verdensmålene.

”Vi oplever, at når mobile betalingssystemer række ud til mange dele af et land, giver det innovatører en ny infrastruktur at bygge ovenpå. I Kenya har Centralbanken eksperimenteret med mobile folke-statsobligationer, og i Vestafrika bruger de digitale ejercertifikater til at få opsparinger kanaliseret ind i pengetørstige små virksomheder. Alt sammen helt nye måder at finansiere Verdensmålene på, som var utænkelige for blot få år siden, ” udtaler Marianne Haahr, direktør ved Sustainable Digital Finance Alliance.

Konferencen er et led i TechVelopment Spring, en serie af arrangementer med fokus på teknologi og udvikling, arrangeret af Udenrigsministeriet i samarbejde med IDA, FN-Byen og DTU.

Se programmet på hjemmesiden for Copenhagen FinTech Lab:

https://www.eventbrite.com/e/ready-for-a-new-era-for-development-financing-shaped-by-technology-tickets-59696023413

For yderligere information kontakt:
Maria Westh, presserådgiver, tlf.:50778664, mawest@um.dk
https://techvelopment.dk/da/events-2/

Via Udenrigsministeriet