Ulla Tørnæs får Venstres Frihedspris

Via Venstre

På Venstres Landsmøde i Herning har tidligere udviklingsminister Ulla Tørnæs modtaget Venstres Frihedspris for sit mangeårige fokus på vilkårene for piger og kvinder rundt om i verden. En ambition, som går igen i FN’s 17 verdensmål.

Frihedsprisen uddeles hvert år på Venstres Landsmøde og går til en organisation eller ildsjæl, som har gjort en ganske særlig indsats for den personlige frihed.

– Ude i verden er der langt til ligestilling, men Ulla Tørnæs har taget kampen op og lagt en kæmpestor indsats i at bedre forholdene for piger og kvinder, udtaler Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og tilføjer:

– Når mange helt unge piger bliver gift væk, når pigebørn omskæres og senere vokser op uden tilbud om selv den mest basale undervisning, når kvinder nægtes ret til prævention, og når fødslen i sig selv er lig med overhængende livsfare for både mor og barn, så er der i sandhed stadig en kamp, der skal kæmpes. Og i den kamp er Ulla Tørnæs en af frontkæmperne.

Det er ikke første gang, Ulla Tørnæs får en pris for sin kamp for ligestilling. Ved en konference for to måneder siden valgte den internationale ngo og ligestillingsorganisation Zonta således også at takke og hædre Ulla Tørnæs.


READ ALSO  Masks are Covid-19 ‘new normal’ and those refusing them should be SHAMED like drunk drivers, says Royal Society chief