Via Politiet

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Toftholmsvej, Karlslunde
Hulvejen, Solrød Strand
Holbækvej, Undløse, Tølløse
Klemmenstrupvej, Køge
Vedbækvej, Køge
Egelundsvej, Strøby Egede, Køge
Hellevej, Solrød Strand
Krogsbækvænge, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Blåmunkevej, Bjerge Strand, Store Fuglede

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Roskilde Festival 2019

Midt- og Vestsjællands Politi er sammen med både organisationen Roskilde Festival og en masse formentlig forventningsfulde og festglade mennesker klar til Roskilde Festival 2019. Adgangen til festivalområdet bliver åbnet for publikum i morgen lørdag, hvor politiet også er klar med den politimæssige indsats i forbindelse med den forventede trafikophobning omkring primært Holbækmotorvejens afkørsel Roskilde S / Køgevej og festivalområdet samt i den sydlige del af Roskilde by.
Politiet opfordrer festivalgæsterne til at bruge offentlig transport til festivalområdet, da det erfaringsmæssig kan blive en langvarig affære at køre i bil til området i tiden omkring åbning af festivalpladsen. Vær tillige opmærksom på eventuel øget trafik på vejnettet generelt på grund af sommerferiens start, idet presset på Holbækmotorvejen ved afkørsel forventes at være størst lørdag i tidsrummet kl. ca. 1100 – 1800.

Nedsat hastighed på Holbækmotorvejen ved Roskilde under Roskilde Festival

Hastigheden på Holbækmotorvejen omkring Roskilde i begge retninger er i festivalperioden igen i år sænket til 80 km/t fra de normale 110 km/t. Hastighedsnedsættelsen vil blive fulgt op med hastighedskontroller med politiets fotovogne (Automatisk Trafik Kontrol – ATK).

Pressetelefoner i festivalperioden

Midt- og Vestsjællands Politi har – i lighed med tidligere år – etableret en særskilt pressetelefon 30 52 26 73, som medierne kan kontakte politiet på med spørgsmål/henvendelser i relation til politiindsatsen i anledning af Roskilde Festival 2019. Den særlige pressetelefon bliver besvaret fra lørdag den 29. juni 2019 kl. 0800 til og med søndag den 7. juli 2019. Skriftlige henvendelser kan som normalt ske til mailen mvsj-kommunikation@politi.dk .
Den sædvanlige pressetelefon 25 42 62 10 bruges til øvrige mediehenvendelser til Midt- og Vestsjællands Politi vedr. hændelser uden relation til Roskilde Festival.

————

Brud på gasledning – Algade, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 0814 fik politiet melding om, at der var sket et brud på en gasledning, så der var gasudsivning i området. Politiet afspærrede Algade for al færdsel, indtil brandvæsnet indledningsvist fik sat en stopper for den værste gasudsivning. En eventuel fare for f.eks. eksplosion var derfor drevet over, så politiet forlod området kl. ca. 0900 næsten samtidig med, at gasselskabets montør ankom til stedet til reparation af lækagen. Ingen kom til skade ved uheldet.

Anholdelse – Tiggeri i gågaden – Algade, Roskilde

Kl. 1045 bemærkede civilklædt politipersonale to udenlandske kvinder henvende sig spørgende til tilfældige forbipasserende i forretningsgaden. Politiet bemærkede, at de tiggede om penge ved at strække hånden frem mod borgerne, hvoraf nogle begyndte at åbne deres tasker for måske at finde penge frem. Med baggrund i disse observationer skred politiet ind og foretog anholdelse af de to kvinder på 33 og 34 år fra Rumænien. De blev transporteret til politistationen, hvor de med assistance fra en tolk blev sigtet og afhørt vedrørende overtrædelse af straffelovens § 197 om betleri. De har efterfølgende overnattet i et arresthus, idet anklagemyndigheden vil fremstille dem i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde fredag i håb om at få en straksdom i sagen.

READ ALSO  Intel floats possibility of licensing deals but would TSMC and Samsung be interested?

Arbejdsulykke – Store Valbyvej, Gundsølille, Roskilde

Kl. 1104 fik politiet via alarm 112 melding om, at en person var kommet til skade med sin fod i forbindelse med sit arbejde. Det viste sig, at en 43-årig mand fra Roskilde var ved at læsse varer af fra lastrummet på en lastbil. Med en palleløfter kørte han varerne ud på en læsserampe, men kom i den forbindelse til at køre hen over sin egen fod. Han blev i en ambulance kørt til kontrol på skadestuen, men var ikke kommet alvorligt til skade. Arbejdstilsynet blev underrettet, og politiet har nu optaget rapport om ulykke, således at myndighederne senere kan afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Kildebrøndevej, Greve

Kl. 1210 standsede færdselspolitiet en personbil med henblik på kontrol af fører og køretøjet. Bag rattet sad en 25-årig mand fra Farum, som ikke havde nogen førerret og derfor ikke kunne fremvise et kørekort til politiet. Han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og i den forbindelse gjort opmærksom på, at det nu var sjette gang inden for seneste tre år, at han blev afsløret i den overtrædelse af færdselsloven. Politiet beslaglagde derfor hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den 25-årige var dog ikke indforstået med den disposition fra politiets side, så en dommer skal nu kigge nærmere på politiets grundlag for beslaglæggelse af bilen.

Identitet på udlænding kontrolleret – Stændertorvet, Roskilde

Kl. 1220 kontrollerede politiet en udenlandsk kvinde, der befandt sig på Stændertorvet. Hun fremviste et spansk legitimationskort tilhørende en mand, hvorfor hun blev anholdt med henblik på fastlæggelse af hendes identitet. Hun blev identificeret som en 47-årig kvinde fra Rumænien, som ved visitationen også var i besiddelse af et stykke papir, der lignede en efterligning af en 500 €-seddel. Efterforskningen viste, at identitetskortet tilhørte en mand, som kvinden tidligere havde haft et bekendtskab med, så politiet inddrog det med henblik på udlevering til rette ejer. Pengesedlen var noget, der kunne bestilles på nettet og med mulighed for at få eget foto indsat. Hun blev ud fra disse omstændigheder ikke mistænkt for noget strafbart og derfor løsladt, da hendes identitet var endelig bekræftet.

READ ALSO  MEPs push for UK overseas territories to be added to tax haven blocklist

Brandundersøgelse – Ebbeskovvej, Borup – Køge

Kl. 1418 var der udbrudt brand i en skraldespand, hvorfra branden havde bredt sig en bygning. Brandvæsnet og politiet kunne konstatere, at branden havde bredt sig til en garage tæt på et stråtækt hus. Der skete dog kun skade på garagen, og politiet skal nu kigge nærmere på brandårsagen. Ingen kom til skade ved branden.

Mand ramt af skudt – Gersagerparken, Greve

Se udsendt pressemeddelelse i går kl. 1823.

Politiet kan supplerende oplyse, at offeret stadig er indlagt på et hospital og er i stabil tilstand. En lys Audi blev efterlyst som flugtbil fra området efter skyderiet, og netop sådan en bil blev i nat kort efter midnat fundet brændende på Søndertoften, 2630 Taastrup. Ud fra foreløbige undersøgelser, som Københavns Vestegns Politi har foretaget, kan politiet oplyse, at bilen var meldt stjålet fra Herlev d. 24/6-2019. Bilen er nu i Midt- og Vestsjællands Politis varetægt til nærmere kriminaltekniske undersøgelser for at finde ud, om bilen kan knyttes til skyderiet i Gersagerparken tidligere på dagen.
Midt- og Vestsjællands Politi er fortsat interesseret i at høre fra vidner, der måtte have observeret noget i forbindelse med skyderiet i Gersagerparken torsdag d. 27/6-2019 kl. ca. 1400. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Ølbyvej / Langesvej, Køge

Kl. 1601 var en 53-årig mand fra Køge kørte i en personbil ad Langesvej mod syd frem til T-krydset ved Ølbyvej, hvor han fortsatte frem over vigelinjen. På Ølbyvej blev han påkørt på venstre forskærm af en stor personbil (minibus) ført af en 65-årig kvinde fra Køge, da hun kørte ad Ølbyvej mod nordvest. Ingen kom til skade ved sammenstødet. Da den 53-årige ifølge en alkometertest var lidt påvirket af spiritus, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så det kan blive klarlagt, om han havde mere alkohol end tilladt i blodet under kørslen.

Færdselsuheld – Kærbyvej, Kalundborg

Kl. 1648 var to biler stødt næsten frontalt sammen på Kærbyvej ved Tingvejen. Det viste sig, at en 19-årig mand fra Gørlev Sj. kørte i en personbil ad Kærbyvej mod nord og af ukendte årsager kom over i modsatte kørebanehalvdel, hvor han stødte sammen med en modkørende personbil ført af en 53-årig kvinde fra Kalundborg. Begge blev tilset af ambulancepersonale, men de var begge sluppet uskadt fra sammenstødet.

Hurtigkørende narkobilist – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 2040 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 164 km/t ad motorvejen, selv om højst tilladte hastighed var 110 km/t ifølge skiltningen. Føreren var en 28-årig mand fra Svinninge, der efter narkometertest blev anholdt og sigtet for narkokørsel i bilen. Han var mistænkt for at have opiater i blodet, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Bilen havde kun den ene af de to nummerplader på, så den 28-årige blev sigtet for de forskellige overtrædelser af færdselsloven. Den 28-årige havde i forvejen en betinget frakendelse af kørekortet og kan nu forvente – ud over en bøde – at blive mødt med en påstand om ubetinget frakendelse af kørekortet alene med baggrund i hastighedsovertrædelsen. Når analysen af blodprøven foreligger, vil han høre nærmere fra politiet.

READ ALSO  Projects to restore axed rail routes get £794m boost

To kvinder i slagsmål – Slagelsevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 0054 fik politiet en anmeldelse om et slagsmål mellem to kvinder i nærheden af en campingplads. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til anmelderen, som var den ene part i et slagsmål mellem en 20-årig kvinde fra Jyderup og en 17-årig ung kvinde fra Tølløse. Ud for diverse forklaringer valgte politiet at sigte begge kvinder for overtrædelse af ordensbekendtgørelse ved at have været i slagsmål med og voldelige over for hinanden. Begge kan nu forvente at modtage en bøde. Årsagen til striden har politiet ingen oplysninger om.

Diskoteksgæst med narko – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 0410 var dørmændene på et diskotek bekymrede for en ung mand, der fremstod påvirket af stoffer. Politiet fik kontakt til en 21-årig mand fra Ringsted, som var i besiddelse af 0,2 gram kokain og 1½ gram hash. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og kan nu se frem til en bøde. Han blev dog skønnet i stand til at tage vare på sig selv trods påvirkning af diverse rusmidler.

OPFØLGNING

Vidner efterlyses – Butikstyveri – Klosterparks Alle, Ringsted

En 51-årig mand fra Serbien er i øjeblikket varetægtsfængslet i en sag om butikstyveri af flere polo-shirts fra en butik i outletcentret søndag d. 23/6-2019 kl. ca. 1550. En mand, der var kunde i butikken, og hvis identitet er politiet bekendt, opdagede hans tredje forsøg på at stjæle varer og gjorde serberen opmærksom på mistanken. Den mistænkte stak af, men blev forfulgt af en anden mand, der tilfældigt befandt sig uden for forretningen. De løb tværs over Nordre Ringvej til Nørretorv ved et hotel, hvor endnu en mand kom til og hjalp med at tilbageholde den mistænkte, indtil en centervagt dukkede op. Identiteten på de to mænd, der hjalp med tilbageholdelsen, er ikke politiet bekendt, da de havde forladt stedet ved politiets ankomst. De var begge ca. 40 år gamle, og den ene var kørende i en grå VW Passat. Politiet vil gerne i kontakt med disse to mænd for at få deres forklaringer til sagen, hvor serberen er varetægtsfængslet foreløbigt indtil den 11. juli 2019.