Via Politiet

Døgnets anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ventrupvej, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Tofteholmen, Karlslunde
Toldbodgade, Roskilde
Dronning Ingeborgs Vej, Roskilde
Skovbo Alle, Greve
Bjergbakken, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Brand i emhætte – Karlemosevej, Køge

Kl. 1210 kørte politi og brandvæsen til Karlemosevej, da der var indgået anmeldelse om brand i en etageejendom. Politiet kørte dertil med meget mandskab, da der potentielt kunne være fare for mange personer, der skulle evakueres fra stedet. Kl. 1218 meddelte brandvæsnet, at alle beboere var ude fra ejendommen, og branden blev slukket kort tid efter. Politiet mistænkte en emhætte for at være årsag til branden. Der blev optaget rapport, og brandteknikere skal endeligt afgøre, hvordan branden opstod. 

Ransagning gav hit med narkohund – Mørkøv, Holbæk

Kl. 1215 ransagede politiet en bopæl i Mørkøv, hvor narkohunden gav signal til, at den havde fært af narkotika. Hunden fandt i omegnen af 51 gram hash og 4 gram marihuana, der blev konfiskeret, og det kostede en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer til en 28-årig mand fra byen. 

Tricktyveri i frisør, på Stændertorvet og i fotobutik –  Roskilde

Kl. 1217 anmeldte en medarbejder i en frisørsalon på Toldbodgade, at en mistænkelig mand havde stjålet hendes telefon. Manden var kommet ind i butikken og havde på meget dårligt engelsk spurgt ind til priser på både varer og ydelser. Han havde desuden lagt et bykort på skranken og spurgt om vej. Da manden forlod butikken opdagede medarbejderen, at hendes telefon, der havde ligget på skranken, var forsvundet. 
Manden blev beskrevet som: Østeuropæisk af udseende, 28-35 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Gebrokkent engelsk, dårlige tænder, Iført: stribet t-shirt, shorts, Medbragte: bykort.

Desuden ringede en 18-årig kvinde til politiet kl. 1307 og anmeldte, at også hendes telefon var blevet stjålet. En mand var ligeledes kommet hen til hende, mens hun sad udendørs på en cafe. Manden havde bredt et bykort ud over bordet og spurgt om vej, og da han forlod stedet, var hendes telefon forsvundet. 
Kvinden beskrev gerningsmanden som: Mand, Sydeuropæisk af udseende, 30-35 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: skægstubbe, Iført: mørkeblå t-shirt, blå jeans, Medbragte: kort over København.

READ ALSO  Three essential steps to ensure female employees don't miss out post-pandemic

Senere ringede en 18-årig medarbejder fra en fotobutik på Ro’s Torv, Roskilde, og anmeldte, at hun havde fået stjålet sin telefon og pung, da to mænd var kommet ind i butikken. De havde bevæget sig rundt, og den ene havde lagt et bykort hen over disken for at spørge om vej. 
Politiet fandt frem til en 20-årig mand fra Rumænien, der blev anholdt og sigtet for tyveri af telefoner på Stændertovet og i fotobutikken. Han vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør. 
Politiet hører gerne fra borgere, der har set den anden mand fra fotobutikken eller har oplevet lignende episoder. 

Færdselsuheld – Herslevvej, Roskilde, Lejre

Kl. 1240 blev en cyklist ramt af en knallert ført af en 29-årig mand fra Hvalsø, fordi de begge prøvede at undvige en kraftig hæk, der var vokset ud over cykelstien. Cyklisten, en 60-årig mand fra Rødding, kom til skade med skulderen, og da han ikke havde cykelhjelm på og klagede over hovedsmerter, blev han kørt til sygehuset i en ambulance for at blive undersøgt. Hækken blev af politiet vurderet som værende til fare for trafikken på cykelstien, og derfor blev beboeren formanet om at få den trimmet, så udsynet for cyklister og andre trafikkanter kan blive frit.

Tricktyveri i supermarked – Parkvej, Solrød 

Kl. 1444 anmeldte en 81-årig kvinde fra Solrød Strand, at hun havde været udsat for tyveri af sin pung i supermarkedet. På overvågningen sås to personer, der retter henvendelse til den forurettede, og mens den ene mand afleder hende, stjæler den anden hendes pung fra tasken. De to personer signaliseres som: 
A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 20-25 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Sort skæg, Talte: Fremmedsprog, Iført: Sort T-shirt, blå shorts og sorte gummisko
B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 20-25 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Mønstret tatoveringer på højre håndled samt venstre underarm, Iført: en sort kasket, en grå T-Shirt, sorte shorts samt sorte sandaler.
Politiet hører gerne fra borgere, der har set de mistænkelige tyve i området.

Røveri i svømmehal – Asnæs, Odsherred

Kl. 1834 fik politiet en anmeldelse om røveri i svømmehallen. To gerningspersoner havde skaffet sig adgang til svømmehallen, hvor de under deres gerning blev overrasket af en medarbejder på stedet. De to personer blev råbt an, og medarbejderen blokerede vejen for dem. Gerningspersonerne anvendte vold for at komme væk, og dermed er sagen oprettet som røveri. Røverne slap afsted med penge fra et pengeskab, og politiet efterforsker nu sagen.

READ ALSO  UK secures 2 million more doses of Moderna's COVID-19 vaccine

Hvis borgerne har oplysninger i sagen, kan de kontakte Midt- og Vestsjællands Politi på 1-1-4.

Narkokørsel med mere – Gl. Ringstedvej, Køge

Kl. 1852 standsede og testede politiet en 19-årg mand fra Køge, der kørte bil uden at have sit kørekort med, og med en passager på forsædet, der ikke havde sele på. Føreren blev testet positiv for narkotika med narkometeret, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Bilen blev ransaget, da der lugtede af hash, men intet blev fundet. Manden fik udtaget en blodprøve og vil høre mere senere. 

Elinstallationsbrand – Balstrupvej, Balstrup, Ringsted

Kl. 1933 kørte politiet til en elinstallationsbrand i Balstrup, Ringsted. Branden betød en større kortslutning af strøm, og dermed var omkring 6500 borgere i Ringsted uden strøm. Politiet fulgte op på situationen og vejledte om, hvor man kunne søge information om strømafbrydelsen, og meldte ud senere på natten, at strømmen var retur til området. Politiet optog rapport om branden.

Spirituskørsel – Skibbrogade, Kalundborg

Kl. 2018 blev en 29-årig mand fra Kalundborg anholdt og sigtet for spirituskørsel. Manden fik udtaget en blodprøve, som skal analyseres, og når resultatet kommer, vil han høre fra politiet om sagen. 

Spirituskørsel – Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 2051 blev en 33-årig mand fra Roskilde anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev taget med for at få udtaget en blodprøve og herefter løsladt. Han er fortsat sigtet og vil høre mere, når blodprøvens resultat kommer i politiets besiddelse. 

Musik til ulempe – Byparken, Roskilde

Kl. 2108 fik politiet flere anmeldelser om musik til ulempe i Byparken, Roskilde. Politiet kørte derfor til stedet og formanede en 17-årig ung mand fra Hedehusene om at holde støjen på et tåleligt niveau. 

READ ALSO  Philip Green’s struggling empire could be bought out by Mike Ashley

Farlig situation på cykelsti – Lilleholm v/ Mosede Skole, Greve

Kl. 2154 ringede en borger til politiet, fordi hun havde bemærket noget mistænkeligt på cykelstien. En stålwire var bundet fast hen over et stykke af stien, således at man som cyklist kunne blive væltet af cyklen, og mindre børn vil kunne komme slemt til skade, når de cykler på stien. 
Denne adfærd vil politiet gerne advare imod. Det er til stor fare for andre og kan være strafbart.

Mistanke om spirituskørsel handlede om appelsin – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 0010 standsede politiet en tysk varebil, som blev ført slingrende af en udenlandsk 55-årig mand. Politiet testede ham for at køre i påvirket tilstand, men dette var ikke tilfældet. Manden oplyste, at den slingrende kørsel var sket, fordi han bag rattet havde forsøgt at skrælle en appelsin. Politiet tog dermed en adfærdsregulerende samtale med manden og oplyste om vigtigheden i at have sin fulde opmærksomhed på vejen og trafikken, og derefter blev manden sendt videre.