Via Politiet

Weekendens anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Køgevej, Roskilde
Ventrupparken, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bovangen, Store Heddinge
Hovgårds Alle, Solrød Strand
Hejrevej, Roskilde
Tellusvej, Jyllinge
Markblomstvej, Greve
Skovvangsvej, Strøby Egede, Køge
Skovbo Alle, Greve
Klintevej, Nykøbing, Nykøbing Sjælland
Vangevej, Kalundborg
Stålmosevej, Vindinge, Roskilde
Benedikte Alle, Karlslunde
Engstien, Solrød Strand
Benedikte Alle, Karlslunde
Tromsøvej, Højby
Steppevej, Kalundborg
Bjælkerupvej, Store Heddinge
Okseholm, Veddelev, Roskilde
Ranunkelvej, Holbæk
Søagerparken, Greve
Fregatvej, Jyllinge
Eriksholmvej, Vipperød
Carlsbergvej, Greve
Vibemosen, Greve
Korvetvej, Jyllinge
Engdraget, Solrød Strand
Engparken, Karlslunde
Flådevej, Jyllinge
Hyllingeparken, Kirke-Hyllinge
Højdevej, Greve
Askevej, Ejby, Kirke-Hyllinge
Amtstue Alle, Ringsted
Karlemosevej, Køge
Grevinge Stationsvej, Grevinge
Lejregårdsvej, Lyndby, Kirke-Såby

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Engstien, Solrød Strand

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Gymnasievej, Køge

Fredag – lørdag

Tasketyveri – Solrød Center, Solrød

Kl. 07.55 ringede en 78-årig kvinde til politiet, fordi hun torsdag omkring kl. 10.30 havde fået stjålet sin pung fra sin taske, der hang på rollatoren. Kvinden formoder, at gerningsmændene har holdt øje med hende i forskellige butikker i Solrød Center, og politiet hører derfor gerne fra personer, der har set mistænkelig adfærd i Solrød Center torsdag formiddag. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger til sagen. 

Tricktyveri – Jersie Strandvej, Solrød

Kl. 09.50 ringede en 80-årig mand fra Solrød til politiet, fordi han kort forinden var blevet udsat for tricktyveri. Han sad ved et busstoppested, da en hvid bil på gule plader holdt ind, og en kvinde på dårligt engelsk spurgte om vej til hospitalet. Imens hun talte med manden, lagde hun armene om ham og gav ham en guldhalskæde om halsen, mens en mand steg ud af bilen og gav den forurettede en ring og en halskæde. De kørte derfra igen, og de to mistænkte kørte fra stedet igen. Da den forurettede kom hjem, opdagede han, at hans egen guldhalskæde var stjålet fra hans hals. De to personer beskrives som: 
A: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: spurgte om vej til hospital, Talte: Engelsk, Iført: rød nederdel og sort bluse.
B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 50-55 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Grå, Yderligere kendetegn: gebrokkent engelsk, Talte: Engelsk, Iført: Hvid T-shirt, Stonewashed hvide denimjeans. 
Politiet hører gerne fra borgere, der har set de to personer eller lignende fremgangsmåde. 

Narkopåvirket biltyv med våben i bilen – Odsherredvej, Nørre-Asmindrup, Odsherred

Kl. 20.45 standsede politiet en brugsstjålet varevogn, og mande bag rattet, en 33-årig mand fra Hedehusene, var påvirket af narkotika. Bilen var blevet stjålet natten mellem d. 18. og 19. august i Greve. Den 33-årige var desuden frakendt førerretten, men han fremviste et gyldigt kørekort, der dog ikke var hans eget. Under ransagning af bilen fandt politiet en økse, som manden ikke havde anerkendelsesværdigt formål til at medbringe i offentligheden. Manden blev sigtet for at køre i frakendelsestiden, at være påvirket under kørslen, for personelfalsk, for brugstyveri af bil og for overtrædelse af våbenloven. Manden var anholdt under en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han høre nærmere, når alle sagerne skal afgøres. 

Kvalificeret vold – Køge Festuge

Kl. 22.10 anmeldte en 18-årig mand fra Haslev, at han under en uoverensstemmelse med en anden mand var blevet slået i hovedet med en flaske. Den forurettede havde fået en flænge i panden og skulle undersøges på sygehuset. Mandag vil han komme ind til yderligere afhøring hos politiet. Politiet hører gerne fra vidner, der har set optrinnet, eller som i øvrigt har oplysninger til sagen.

READ ALSO  11.6 billion transactions in the UK to shift away from cash by 2023

Vold – Køge Festuge

Kl. 00.56 blev en 17-årig ung mand fra Greve slået i ansigtet i Lovparken og efterfølgende blev han tildelt flere spark. Et vidne har fortalt, at der var 2 mænd, der tildelte den forurettede slag, og at der efterfølgende kom 3-4 personer mere til stedet og bidrog til volden. Politiet skal nu afhøre mange af de andre vidner, der var på stedet, mens den forurettede igen skal afhøres til sagen. Politiet hører gerne fra vidner, der har set optrinnet, eller som i øvrigt har oplysninger til sagen.

Lørdag – Søndag

Hærværk mod biler – Fasanvej, Køge

Kl. 07.57 fik politiet anmeldelse om, at syv biler i nattens løb havde været udsat for hærværk. idet der var blevet stukket noget i dækkene. Politiet kørte til stedet for at undersøge sagen, hvor det viste sig, at bilerne alle havde fået punkteret et dæk, formentlig ved at der var stukket en kniv i dækket. Alle bilerne holdt langs fortovet ud for Fasanvej 49, og de hjul som var punkteret vendte alle ind mod kørebanen. Gerningsmanden er formentlig gået forbi bilerne på kørebanen og har forøvet hærværket i forbifarten. 

Politiet søger vidner i sagen. Borgere som har bemærket noget omkring bilerne natten mellem fredag og lørdag bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Mistænkelig alarmsælger – Skoleholmen, Greve

Kl. 10.46 anmeldte moren til en psykisk sårbar mand på 45 år, at han fredag aften havde fået et opkald fra et alarmselskab, som havde lavet en aftale om et hjemmebesøg, hvor sønnen skulle købe en alarm. Moren var blevet tilkaldt til stedet, da hendes søn ikke selv har et Nem-id. Det viste sig, at sælgeren ville have sønnen til at optage et kviklån på 23.000 kr, som skulle dække betalingen for alarmen. Sønnen nåede ikke at betale nogen penge, da moren blev mistænksom og tænkte, at det kunne være svindel. Hun afviste derfor alarmsælgeren og anmeldte episoden til politiet, der efterforsker sagen som forsøg på bedrageri.

Politiet vil gerne opfordre borgene til at vise skepsis overfor uopfordrede opkald og henvendelser fra sælgere. Er man pårørende til svage og udsatte personer, så støt dem til at vise skepsis over for personer, de ikke kender både i telefonen og ved personlig henvendelse, og aldrig at dele NEM-id oplysninger med nogen. Kontakt virksomheden eller politiet, hvis du er i tvivl om, hvor vidt henvendelsen er reel. Ring til politiet på tlf 114 og anmeld, hvis du oplever mistænkelige henvendelser.

Blændet af solen og kørte ind i skilte – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 12.54 skete et uheld på Ringstedgade ud for nr. 13, da en 83-årig kvinde fra Roskilde, som kørte i sin bil mod syd. Her blev hun blændet af solen og mistede herredømmet over sin bil og påkørte derfor to vejskilte. Kvinden blev kørt til tjek på sygehuset, men slap fra uheldet uden alvorlige skader. Politiet optog rapport i sagen, og fik bilen nødflyttet, så trafikken igen kunne glide på Ringstedgade.

Ordensbekendtgørelsen, Rådshusstræde, Køge

Kl. 14.31 blev en 23-årig mand fra Herfølge sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han gik på broen over togskinnerne ved Køge station, hvor han råbte og skubbede til forbipasserende. Politiet afhørte den 23-årige, der nægtede forholdet. Han blev herefter bortvist fra stedet, og kan forvente en bøde for sin optræden.

READ ALSO  Pet adoption booming amid pandemic – but workers accuse retailers of abuses

Mand anholdt med pistoler – Hovedgaden, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 22.09 fik politiet flere anmeldelser om at en mand iført skudsikker vest med en pistol i hver hånd gik rundt i Ubby ved Kalundborg. Politiet havde en større anholdelsesaktion, der afspærrede en del af byen. Manden havde været inde hos to tilfældige borgere i Ubby, men han havde ikke været truende over for dem. Han blev her anholdt uden dramatik. På hans bopæl fandt politiet to ladte skydevåben – en riffel og en pumpgun. Den 32-åriges kæreste var kortvarigt anholdt i sagen, men blev løsladt næste morgen uden at være blevet sigtet i sagen. Den 32-årige blev søndag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor han blev fængslet frem til den 26. september. Retten besluttede under grundlovsforhøret, at manden skal mentalundersøges.

Traktor væltede – Køgevej/Vor Frue Hovedgade, Roskilde

Kl. 23.06 væltede en traktor med påhængsvogn, hvorpå der lå 20 bigballer halm. Uheldet skete, da en personbil overhalede traktoren og føreren signalerede med havariblinket, at traktoren ikke havde lys bag på vognen. Føreren af traktoren, en 19-årig kvinde fra Hvidovre blev så forskrækket, at hun klodsede bremsen på traktoren, hvilket på grund af den våde vejbane resulterede i, at traktoren skred ud og væltede om på siden. Trækket på påhængsvognen knækkede og de 20 bigballer faldt af og spærrede hele kørebanen i nordgående retning. Den 19-årige fører kom ikke til skade ved uheldet. Ejeren af traktoren kom til stedet forsøgte at bjerge køretøjet, men dette var ikke muligt. Der måtte en kran til at fjerne traktor og vogn. Det lykkedes ejeren at flytte bigballerne, så vejen igen blev fri. Føreren og ejeren af traktoren blev sigtet for at traktoren havde nedslidte dæk, og at der ikke var lys på vognen. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Flere sigtet for at tisse på gaden, Køge festuge, Køge

Fire mænd kan forvente at få en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at tisse på gaden i Køge midtby i forbindelse med Køge Festuge. Sagerne er blevet oprettet ved brud af politiets nye bødeapp. Så de sigtede kan forvente en bøde på 1000 kr i deres E-boks blot 24 timer efter forseelsen.
kl.00.20 – 27-årig mand fra København NV sigtet for at tisse ud for Nørregade 22A.
kl. 00.52 – 43-årig mand fra Ishøj sigtet for at tisse ud for Nørregade 22A
kl. 01.29 – 18-årig mand fra Køge sigtet for at tisse ud for Kirkestræde 26.
kl. 01.36 – 24-årig mand fra Køge sigtet for at tisse ud for Kirkestræde 26

Anholdt for ordensbekendtgørelsen – Hersegade, Roskilde

Kl. 04.17 blev en 23-årig mand fra Næstved sigtet og anholdt for ordensbekendtgørelsen, da han optrådte højtråbende og nægtede at forlade stedet, da politiet anviste ham til det. Han blev taget med til stationen, hvor han blev løsladt næste morgen, da han var faldet til ro. Den 23-årige kan forvente at få en bøde for sin optræden.

Søndag – mandag

Færdselsuheld – Tunevej, Vindinge, Roskilde

Kl. 09.09 forulykkede en 21-årig mand fra Hedehusende i sin bil, da han mistede herredømmet over bilen i et sving. Borgere kom til for at hjælpe og ringede efter politiet. Da politiet kom til stedet, blev manden skønnet påvirket af spiritus og muligvis også narkotika, og derfor bad politiet sygehuset om at udtage en blodprøve for nærmere analyse, da manden alligevel skulle til undersøgelse. Han er sigtet for spiritus- og narkokørsel og vil høre nærmere, når resultatet kommer i politiets besiddelse. 

READ ALSO  With end of crisis programs, Fed faces tricky post-pandemic transition

Brand – Vibygårdsvej, Gammel Viby, Roskilde

Kl. 15.48 fik politiet en anmeldelse om, at der var udbrudt brand efter en eksplosion på Vibygårdsvej. Politiet og brandvæsnet var på stedet, hvor en 74-årig mand fra Holmegård formentlig havde forsøgt at lukke gas ud af nogle gasflasker ved at bore hul i. En gnist havde dog antændt gassen, hvilket havde givet en eksplosionslignende brand, og manden blev kraftigt forbrændt. Manden blev fløjet til Rigshospitalet, og de sidste meldinger lyder på, at han fortsat er i livsfare. Politiet og brandvæsnet evakuerede de omkringliggende boliger for at undgå fare for andre menneskeliv, og brandvæsnet brugt lang tid på slukningsarbejdet, og på at køle gasflaskerne ned igen. Gasflaskerne sprang ikke som følge af branden. Politiet forlod området omkring kl. 16.54, mens brandvæsnet arbejdede videre. Arbejdstilsynet blev orienteret om ulykken, men de ønskede ikke at komme til stedet. Politiet optog rapport i sagen, for at klarlægge omstændighederne omkring branden.

Beslaglæggelse – Mosede Strandvej, Greve

Kl. 16.38 standsede politiet en 25-årig mand fra Hvidovre i bil. Manden blev skønnet påvirket af spiritus og narkotika, og politiet blev mistænkelig over mandens adfærd. Derfor blev han visiteret under sigtelse, og her fandt politiet et femcifret kontantbeløb i mandens besiddelse. Politiet tog kontakt til andre myndigheder og fandt ud af, at manden skylder penge til staten, og derfor blev en del pengene beslaglagt til inddrivelse af mandens gæld. Sagen skal forelægges retten, før pengene bliver endeligt betalt til mandens gæld. 

Færdselsuheld – Nykøbingvej, Grevinge, Odsherred

Kl. 16.40 forulykkede en bil med campingvogn, og der skete ingen personskade ved uheldet. Føreren af den forulykkede bil, en 81-årig mand fra Ølstykke, og et vidne har forklaret politiet, at en anden bil var skyld i ulykken. Efter de to personers forklaringer og beskrivelse af bilen, søger politiet nu efter den undkørte part for at høre dennes forklaring i forbindelse med uheldet. Hvis man har oplysninger til sagen, bedes man kontakte 1-1-4. 

Vold mod knallertkører – Jernbanevej, Høng, Kalundborg

Kl. 18.45 fik politiet en anmeldelse om, at en 16-årig ung mand fra Kalundborg var blevet overfaldet af en for ham ukendt person. Den forurettede forklarede, at en bil havde fulgt efter ham, og da han var standset på sin knallert, sprang en 27-årig mand fra Kalundborg ud af bilen og tildelte knallertføreren flere slag i ansigtet. Politiet fandt frem til den formodede gerningsmand, som i dag skal fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Holbæk kl. 11.30. 

Færdselsuheld – Hovedgade, Borup, Køge

Kl. 20.09 kørte en bil i grøften, og politiet kørte ud til stedet for at undersøge forholdet. Politiet kunne konstatere, at den 39-årige fører fra Polen synes påvirket af spiritus, og ved et pust i alkometeret viste det en promille væsentligt over det tilladte. Da manden skulle på sygehuset for at blive undersøgt for skader, bad politiet sundhedsvæsnet om at udtage en blodprøve for nærmere analyse. Manden vil senere finde ud af, om han får frakendt førerretten.