Via Politiet

Weekenden anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Toftehøjvej, Viby Sj.
Torvet, Ringsted
Audebo Skolevej, Audebo, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Højager, Greve
Grønager, Gevninge
Håndværkervej, Solrød Strand
Skolevænget, Kalundborg – 3 steder
Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde
Søndergade, Ubby, Jerslev Sj. – 2 steder
Pilelunden, Høng
Enggårdsvej, Ubby, Jerslev Sj.
Agervænget, Regstrup
Lundager, Greve
Abildgårdsvej, Svinninge
Stigsager, Rørbym Kalundborg
Ahornvej, Vipperød – 2 steder
Vandværksvej, Greve
Hedager, Greve
Bygvænget, Tuse, Holbæk
Tømmerupvej, Kalundborg
Drosselvej, Solrød Strand
Søtorvet, Hvalsø

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Fredag – lørdag

Færdselsuheld – Huginsvej / Bragesvej, Ringsted

Kl. 14.06 kørte politiet til et færdselsuheld i krydset Huginsvej/Bragesvej. En 40-årig kvinde fra Mørkøv kom kørende i bil ad Huginsvej og ville svinge til venstre ad Bragesvej. Her påkørte hun en 79-årig kvinde fra Ringsted, der kom kørende på cykel. Cyklisten blev kørt på skadestuen med en brækket ankel, og uheldet skabte kø i vestlig retning. Vejen blev genåbnet kl. 14.33.  

Hærværk – Emilievej, Køge

Kl. 16.22 ringede en 49-årig mand fra Køge til politiet, fordi han havde tilbageholdt tre unge mænd. En 14-årig og en 15-årig fra Tureby og en 14-årig fra Køge blev mødt af politiet. I deres tasker havde de spraydåser og handsker, og i en nærliggende tunnel var der frisk graffiti. De tre drenge erkendte på stedet at have haft spraydåserne oppe af tasken. De 14-årige blev hentet af deres forældre, og fik en alvorlig samtale med politiet om hærværk, mens den 15-årige, der er over den kriminelle lavalder, blev sigtet for forholdet. Han vil høre nærmere fra politiet. 

Hund ramt af hagl fra luftbøsse – Gadstrup – Roskilde

Kl. 17.22 fik politiet en anmeldelse fra en 30-årig mand Gadstrup om, at han havde hørt to skud fra et luftgevær, og kort efter var hans hund kommet hjem med blod i pelsen. Hundeejeren havde kørt sin hund til dyrlægen, som bekræftede at hunden var blevet ramt af to skud fra en luftgevær. Hundens tilstand var ikke kritisk, men den skulle opereres. Politiet efterforsker nu sagen, og har i den forbindelse fundet frem til en mistænkt, der skal afhøres til sagen. Det er ikke muligt at oplyse yderligere i sagen før den mistænkte er afhørt.

Butikstyveri – Klosterparksvej, Ringsted

Kl. 18.28 blev politiet tilkaldt til et butikstyveri, hvor to litauiske mænd på hhv. 31 og 28 år blev anholdt og sigtet for at have stjålet beklædningsgenstande for over 5.000 kr. Mændene blev afhørt til sagen og fik den afgjort med en bødestraf. 

Hasarderet narkokørsel uden sikkerhedssele – Vestergade, Køge

Kl. 19.50 ringede en kvinde til politiet, fordi hun havde observeret en bil køre hasarderet på Vestergade i Køge. Politiet kørte til stedet, men udfandt ikke køretøjet, der var noteret med registreringsnummer. Senere på aftenen, omkring kl. 20.14, så politiet dog bilen, og den blev bragt til standsning. Her sad to personer uden sele på, og føreren var påvirket af narkotika. Den 27-årige mand fra Frederiksberg, der kørte bilen, blev anholdt og sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve. Den registrerede ejer af bilen fik en sigtelse for at overlade bilen til en fører, der var ude af stand til at køre den forsvarligt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil føreren høre fra politiet om både den hasarderede kørsel, narkopåvirkningen og den manglende sele. 

Lørdag til søndag

Kvinde skabte uro i trafikken – Greve Centervej, Greve

Kl. 13.49 fik politiet anmeldelse om, at en kvinde skabte uro i trafikken ved rådhuset, da hun gik rundt på vejen og ud foran bilerne. Politiet kom frem til stedet, hvor de traf en uligevægtig kvinde, der var nu var rolig, men ikke ville oplyse sit navn til politiet. Hun blev taget med til stationen, hvor politiet fandt ud af, at hun var en 35-årig kvinde fra Greve, som havde været ude af den, hvilket havde været årsag til hendes opførsel. Hun blev løsladt uden at være blevet sigtet for noget, og hendes pårørende ville drage den fornødne omsorg for kvinden.

READ ALSO  Exxon Mobil, Chevron again report losses on low oil prices

Våbenloven, Bysøstræde, Holbæk

Kl. 15.37 fik politiet en anmeldelse fra en borger, der havde set to unge mænd, der stod og talte sammen. Den ene havde under samtalen løftet op i sin trøje, hvor anmelderen havde set noget, der kunne ligne skæftet på en pistol, der sad i bukselinningen. En patrulje kom hurtigt frem og fandt de to unge mænd, der forsøgte at skjule sig for politiet. Politiet tog deres forholdsregler og tilbageholdt de to mænd, en 18-årig mand fra Ugerløse og en 18-årig mand fra Holbæk. De blev visiteret efter våben, men blev ikke fundet i besiddelse af nogen pistol. Politiet undersøgte det sted, hvor de to havde skjult sig. Her var efterladt en peberspray, som manden fra Ugerløse erkendte tilhørte ham. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven, og politiet beslaglagde pebersprayen. De to unge mænd kunne herefter forlade stedet, men den ene kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen om pebersprayen skal afgøres.

Butikstyveri, Ros Have, Roskilde

Kl. 16.05 tilbageholdt personalet fra et supermarked en udenlandsk mand, som havde stjålet 18 stk Chokolade – Ritter Sport, 71 pakker tyggegummi og 12 cremer af mrk. Loreal til en samlet værdi af 1736 kr. Politiet kom frem til stedet, hvor de traf en 39-årig mand fra Georgien, der blev sigtet, anholdt og taget med til politistationen. Varerne blev leveret tilbage til butikken, der derfor ikke havde et erstatningskrav. Manden blev afhørt med tolk, hvor han erkendte tyveriet. Sagen blev afgjort med en bøde, som han betalte straks, hvorefter manden blev løsladt.

Jolle kæntret, Karlslunde Strandvej, Karlslunde – Greve

Kl. 16.31 fik politiet et alarmopkald om en jolle, som var kæntret ca. 400 m fra land, og at der befandt sig personer i vandet, så der blev iværksat en redningsakrion. Brandvæsnet, politiet, ambulance og JRCC (Joint Rescue Coordination Center) kom frem til stedet, hvor det viste sig, at der havde været to mænd i jollen. En mand var på det tidspunkt blevet reddet op i en lille motorbåd og kort efter blev også den anden mand reddet op i en båd. De to mænd som kæntrede i jollen var udlændinge, som havde lånt jollen af en mand fra Karlslunde. De to udlændinge blev tilset i ambulancen, men ingen af dem var kommet til skade. JRCC forsøgte at bjærge den foruykkede jolle, men det var ikke muligt. Dansk Søredning vil derfor varetage den opgave.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Fårevejle st. – Odsherred

Kl. 22.39 kom et alarmopkald om, at to biler var kørt sammen, og at den ene lå på taget. Der var melding om en person fastklemt i køretøjet. Politi, brandvæsen og ambulancer blev sendt til stedet, hvor det viste sig, at en varebil var trukket over i den modkørende vejbane, hvor den var stødt ind i en modkørende personbil, så den trillede rundt og landede på taget. Føreren af personbilen, en 50-årig mand fra Høng var uskadt, og kunne selv komme ud igennem en bagdør i bilen. Politiet traf ejeren af varebilen, en 60-årig mand fra Polen med bopæl i Grevinge. Den 60-årige mand var påvirket af spiritus, men nægtede, at det var ham, som havde kørt bilen, men at føreren var løbet fra stedet. En hundepatrulje kom frem til stedet for at søge efter spor fra en flygtet person, men fandt ingen. Politiet havde en mistanke om, at den 60-årige havde ført bilen, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev han taget til politistationen, hvor han blev afhørt med tolk. Her erkendte den 60-årige, at det var ham som havde kørt bilen, da den forulykkede. Efter afhøringen blev han løsladt, og nu venter politiet på resultatet af blodprøven. Herefter vil den 60-årige høre nærmere fra politiet. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men bilerne var totalskadede. Varebilen blev nødflyttet fra kørebanen, så den ikke holdt til fare for trafikken.

READ ALSO  Waitrose and John Lewis to raise £5m to help struggling families

Uro og uorden – Kalundborg Rock´er – Radiovej, Kalundborg

Kl. 23.58 opstod tumult ved indgangen til musikfestivalen Kalundborg Rock´er. 10-12 personer havde haft en uoverenstemmelse, som politiet nåede at skride ind overfor, før det udviklede sig til egentlig slagsmål. Festivalen ønskede personerne bortvist fra festivalen, så politiet bortviste 10 unge mænd i alderen 16-18 år fra lokalområdet. Politiet blev på stedet indtil gruppen af unge mænd havde forstået, at de ikke længere var velkomne på stedet. 
Kl. 01.05 blev en 17-årig ung mand fra Kalundborg sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han råbte ukvemsord efter politiet. Han kan forvente en bøde for den episode. Politiet orienterede værgerne til de unge under 18 år om episoden på festivalen.

Hærværk og fornærmelig tiltale – Hersegade, Roskilde

Kl. 00.20 blev en glasfacade knust, da en 20-årig mand fra Fårevejle slog til ruden. En patrulje fik fat i den 20-årige, der blev sigtet for hærværk. I forbindelse med afhøringen udtalte den sigtede sig fornærmeligt over for polititjenestemanden, hvilket han også blev sigtet for. Den 20-årige blev løsladt efter afhøringen, men kan forvente at blive præsenteret for et erstatningskrav for den ødelagt rude. Han vil desuden høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Søndag – mandag

Færdselsuheld, motorcyklist har mistet livet – Kalundborgmotorvejen, afk. 2, Holbæk

Kl. 06.28 kørte politiet ud til et solouheld, hvor en 37-årig lettisk mand med bopæl i Skibby havde kørt sin motorcykel ud i rabatten og var væltet. Manden pådrog sig så alvorlige skader, at hans liv ikke stod til at redde. Politiet har underrettet mandens arbejdsgiver i Danmark og den lettiske ambassade, som har underrettet mandens pårørende om dødsfaldet. 

Spirituskørsel på knallert – Vejleåvej, Greve

Kl. 14.25 standsede politiet en 54-årig mand fra Tune på en knallert, som han førte usikkert, da han var påvirket af spiritus. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve. Han vil høre mere om sagen, når den skal afgøres. 

Overtrædelse af lov om godstransport – Lyngvejen, Køge

Kl. 16.00 standsede færdselspolitiet en lastbil, som blev tjekket. Her kunne politiet konstatere, at føreren, en 47-årig tyrkisk mand med bopæl i Køge, ikke havde helt styr på sagerne. Føreren havde ikke førerret til rette kategori, hvilket vil koste ham i omegnen af 4000 kr. Manden havde heller ikke medbragt sin vognmandstilladelse, og det koster omkring 5.000 kr. til vognmanden. Manden havde ikke taget en chaufføruddannelse, og det koster omkring 4.000 kr. til føreren og 8.000 kr. til vognmanden. Både arbejdsgiver og fører vil høre mere, når sagerne skal afgøres. 

READ ALSO  Why is the Lloyds share price falling yet again? Here’s why I would buy today…

Færdselsuheld med flygtet part – Kalundborgvej, Snertinge, Kalundborg

Kl. 17.22 kørte en 24-årig kvinde fra Store-Fuglede ad Kalundborgvej, da hun blev påkørt bagfra af en anden bil. Begge biler standsede, og da kvinden ville udveksle oplysninger med føreren af den anden bil, kørte den hurtigt væk fra stedet. Kvinden forsøgte at følge efter og fik meldt det til politiet med det korrekte registreringsnummer. Politiet kørte derfor til ejerens bopæl, hvor politiet traf en 26-årig mand fra Jerslev Sjælland. Manden blev afhørt til sagen og vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. 

Hastighedssynder – Køge Bugt Motorvejen, sydgående, Køge

Kl. 17.30 kørte en 62-årig mand fra Nørresundby mindst 169 km/t mod de tilladte 110 km/t over en strækning på over 2 km. Efter samtale med føreren, kørte han fra stedet uden at tage sin sikkerhedssele på trods politiets anvisninger, og derefter blev bilen igen standset, og manden blev sigtet for at køre uden sikkerhedssele. Politiet nedlægger påstand om betinget frakendelse af mandens førerret, og han vil høre nærmere, når sagen skal afgøres. 

Brandundersøgelse – Skovlyvej, Vipperød, Holbæk

Kl. 17.34 kørte politiet ud til Skovlyvej, hvor en brand var startet i et skur. Det så umiddelbart ud til, at det var et elektrisk segboard, der var årsag til branden, der gav skader på skuret, men ingen skader på huset eller personer. Politiet optog rapport på stedet. 

Narkokørsel – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 20.20 standsede politiet en 24-årig mand fra København, der førte bil påvirket af narkotika. Han fik udtaget en blodprøve og vil høre mere fra politiet, når resultatet foreligger. 

Narkokørsel og hastighedsforseelse – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl. 20.26 standsede politiet en personbil ført af en 31-årig mand fra Herlev, der over en strækning på 1,5 km. havde kørt med en hastighed på mere end 155 km/t. mod de tilladte 110km/t. Manden havde ikke medbragt sit kørekort, og han blev testet positiv for cannabis. Det kostede en anholdelse og sigtelse, og manden fik udtaget en blodprøve. Når resultatet kommer i politiets hænder, vil manden få afgjort sine sager samlet. 

Fornærmelig tiltale mod politifolk – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 00.01 så politiet i Holbæk en 42-årig beruset mand fra Regstrup, der gik rundt og råbte højt og skabte utryghed i området. Da politiet tog kontakt til manden for at bede ham dæmpe sig, blev han opfarende, truende og aggressiv, og manden kaldte politiet forskellige skældsord. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og var anholdt i nogle timer, mens hans promille faldt. Han vil høre nærmere, når han får sin bøde fra politiet. 

Narkokørsel – Vordingborgvej, Køge

Kl. 00.10 blev en 19-årig mand fra Lille-Skensved standset og sigtet for narkokørsel. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, og når resultatet foreligger, vil han høre mere om sagen. 

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 03.20 standsede politiet en 24-årig mand fra Roskilde, der var påvirket af euforiserende stoffer. Manden blev sigtet og anholdt, og politiet havde mistanke til, at der var narkotika i bilen. På passagersædet blev en 22-årig fra Hedehusene sigtet og visiteret, og han blev fundet i besiddelse af narkotika. De anholdte fik udtaget en blodprøve, og vil høre mere om narkokørslen, når resultatet er klar. Den 22-årige vil høre mere om sin sigtelse, når politiet har vejet og analyseret det stof, han var i besiddelse af.