Financial news

Turismen firedoblet på 10 år: Bombeangreb truer Sri Lankas blomstrende økonomi

By  | 

Via DR Penge

Eksperter og lokale forretningsdrivende frygter, at weekendens dødelige bombeangreb vil skade økonomien i Sri Lanka.

Landet var ellers lykkedes med at styrke eksporten og tiltrække flere turister efter en 27 år lang borgerkrig mellem buddhistiske singalesere og hinduistiske tamiler, som først sluttede i foråret 2009.

Centerleder på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, Ravinder Kaur, vurderer, at angrebet især kan blive et tilbageslag, når Sri Lanka skal lokke investorer til landet.

– De sidste ti år har Sri Lanka kæmpet for at opnå et mere stabilt demokrati, og der er kommet så meget styr økonomien, at Sri Lanka har haft visioner om at blive en af regionens førende destinationer for udenlandske investorer. Det bliver sværere, hvis der ikke er fred og stabilitet i landet, siger Ravinder Kaur, der netop er hjemvendt fra feltarbejde i Sri Lanka.

Et finansielt centrum

Ifølge Ravinder Kaur er Sri Lanka blevet en betydelig spiller i Kinas målsætninger om at bygge en interkontinental netværksinfrastruktur mellem Europa, Afrika, Asien og Kina – det såkaldte ‘Bent and Road Initiative’

– De er ved at bygge to store havne i Sri Lanka, og håbet i Sri Lanka har været, at der ville komme flere investorer til, som også kunne se strategiske potentialer i den placering, landet har i Det Indiske Ocean, siger Ravinder Kaur.

– Sri Lanka er en lille nation, men landet har i et stykke tid været overbevist om, at der er mulighed for at blive et globalt finansielt centrum i Sydasien, ligesom Singapore er. Der var generelt meget optimisme, håb og store ambitioner, da jeg var der for bare 14 dage siden.

READ ALSO  Innovation zone in Dubai eyes Chinese companiesPrint Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret