Via Beskæftigelsesministeriet

Der er tre beslutningsforslag på programmet, når politikerne møder ind på Christiansborg den første dag efter påske.

De tre beslutningsforslag, der 1. behandles tirsdag den 23. april, handler om henholdsvis arbejdsgiveres pligt til at slå jobopslag op, om obligatorisk id-kort i byggebranchen og om arbejdstilladelse til EU-borgere.

B 122 om arbejdsgivernes pligt til jobopslag

Med beslutningsforslaget foreslår Enhedslisten, at alle offentlige og private arbejdsgivere skal pålægges at slå ledige stillinger op på Jobnet.dk og på de faglige organisationers jobportaler. Derudover foreslås det, at arbejdsgivere altid skal kontakte jobcentret og den faglige organisation på området, før de besætter et job.

Find B 122

B 126 om indførelse af id-kort i byggebranchen

Enhedslisten lægger med beslutningsforslaget op til, at der skal indføres obligatorisk id-kort for ansatte i  byggebranchen. Kravet skal også omfatte indehavere af enkeltmandsvirksomheder. Id-kortet skal blandt indeholde oplysninger om, hvilken uddannelse og sikkerhedsuddannelse den ansatte har.

Find B 126

B 140 om arbejdstilladelse til EU-/EØS-borgere

Med beslutningsforslaget vil Enhedslisten have ændret EU-reglerne, så der kan stilles krav om, at borgere fra EU/EØS skal have en arbejdstilladelse, hvis de skal arbejde i Danmark. Forudsætningen for arbejdstilladelsen skal være, at der foreligger en ansættelseskontrakt, som er godkendt af den fagforening, der har overenskomsten for det pågældende område.

Find B 140READ ALSO  A Leap Forward on Cross-Border Payments – IMF Blog