Via DR Penge

Et skridt eller to tilbage

Mens DR Nyheder følger parrets kamp for at få økonomien til at hænge sammen i deres bolig i Ørestaden, beslutter Mikkel Leman og Nadine Widinberg Jensen sig for at sige lejemålet op.

Der er opstået en mulighed for at flytte ind på et værelse hos en veninde.

– Det vigtigste for os var at komme ud af den her lejlighed. For det var ved at æde os op, at vi sad så stramt økonomisk, og det begrænsede os i, hvad vi havde lyst til at lave sammen, siger Nadine Widinberg Jensen.

Ved at flytte ind på et 17 kvadratmeter stort værelse hos veninden kan kæresteparret nedbringe de månedlige udgifter til omkring halvdelen af, hvad de betaler nu.

– Man skal helst gå fra at flytte sammen og så opgradere sig derfra. Jeg tror, at vi begge to føler, at det her er et skridt eller to tilbage, siger Nadine Widinberg Jensen.

Mikkel Leman og Nadine Jensen har opsagt lejligheden i Ørestaden, fordi den ‘åd dem op økonomisk’.

Parret har fremlejet værelset i et år. Derefter skal Mikkel Leman og Nadine Widinberg Jensen igen ud på boligjagt på et presset lejemarked.

– At det kun er for en begrænset periode, gør det optimalt i et eller andet omfang, fordi vi så ikke skal sidde der for evigt, siger Nadine Widinberg Jensen.

– Skal voksne, selverhvervende mennesker virkelig bo på et værelse? Det var sådan noget, man gjorde i 1950’erne. Og det er jo noget, vi synes er helt forkert, siger han.