Politics

To år og over en halv million underskrifter. Har borgerforslag pustet liv i demokratiet?

By  | 

🇩🇰 BORGERFORSLAG FYLDER 2 ÅR 🇩🇰

..og vi er stolte over vores lille demokratiske tumling!

Skeptikere er blevet til tilhængere, og eksperter påpeger da også, at forslagene er en succes. Her Christopher Ellersgaard, lektor og forfatter til “Tæm eliten – fra magtelite til borgerdemokrati”:

“Borgerforslag virker, det er svært at påstå andet. De forslag, som har fået over 50.000 underskrifter, har rejst eller reaktualiseret debatter, som faktisk har ført til lovgivning. Og vi har kunnet se, hvordan politikere på Christiansborg har skiftet holdninger på grund af borgerforslag. Klimaloven er et godt eksempel.”

Og vi er først lige gået i gang! Vores næste mål er indførslen af er egentligt borgerting i Folketinget. Læs meget mere her:

To år og over en halv million underskrifter. Har borgerforslag pustet liv i demokratiet?

Det startede som en vidtløftig idé fra Alternativet om at hjælpe et skrantende demokrati og vakte utilfredshed hos de store magtpartier. I dag kalder de fleste det en succes, og selv Socialdemokratiet er vendt på en tallerken. Borgerforslag fylder to år


Alternativet via Facebook

Print Friendly, PDF & Email
READ ALSO  ‘Wanton thuggery’: Outraged Australia to probe US police attack on its journalists covering White House protest

Latest from finanz.dk