Financial news

Sydbank indfører negative renter for velhavende privatkunder

By  | 

Via DR Penge

Sydbank indfører negative renter på privatkunders anfordringsindlån over 7,5 millioner kroner.

Det fremgår af bankens halvårsregnskab, der er offentliggjort onsdag.

– Vi lever i en tid med store forandringer, også når det gælder økonomien.

– Usikkerheden er blevet større, og det smitter af på rentemiljøet, der er blevet yderligere forværret, derfor indfører vi negative renter på privatkunders anfordringsindlån over 7,5 millioner kroner, skriver Sydbank i regnskabet.

Aabenraa-banken nævner i regnskabet, at den har et stadig stigende indlånsoverskud på privatkunder.

Negativt rentemiljø vil fortsætte

Indlånsoverskuddet kan enten sættes i Nationalbanken til minus 0,65 procent i rente eller investeres i obligationer, der ligeledes har negativ rente – selv med lang løbetid.

– Bankens indtjening er markant påvirket heraf. Forventningerne er, at det negative rentemiljø vil fortsætte i adskillige år.

– Vi indfører derfor et maksimum på 7,5 millioner kroner på privatkunders anfordringsindlån med en rente på 0 procent. Forrentningen af indlån over 7,5 millioner kroner aftales individuelt med banken. Indgås der ikke en aftale, er rentesatsen -0,6 procent per år, skriver Sydbank.

Beslutningen om at indføre negative renter over for velhavende privatkunder følger kort tid efter, at Jyske Bank varslede negative renter for privatkunder med over 7,5 millioner kroner på kontoen.Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret

READ ALSO  Airbus hits record highs, 737 MAX buyers fall on latest Boeing news