Via Nationalbanken

Studentermedhjælp til Finansiel Statistik

Publiceret


Har du flair for programmering, og brænder du for makroøkonomi og finansiering?

Jobbet

Stillingen er i afdelingen Finansiel Statistik, der udarbejder, analyserer og formidler en bred vifte af finansielle statistikker. Du vil blive tilknyttet sektionen for værdipapir- og betalingsbalancestatistik. I samarbejde med afdelingens økonomer vil du bidrage til den løbende produktion, kvalitetssikring og offentliggørelse af afdelingens statistikker. Derudover vil du bidrage til vores arbejde med at videreformidle indholdet i statistikområderne.

Vi tilbyder

Et udfordrende studierelevant job i et godt arbejdsmiljø, hvor vi lægger vægt på samarbejde. Dit arbejde vil blandt andet bestå i at opbygge og vedligeholde databaser samt at bidrage til opbygningen af forskellige datakontroller gennem fx programmering af analyseværktøjer i R.

Dine primære opgaver består af at:

  • bistå med produktion og kvalitetssikring af vores statistikker

  • være i dialog med nationale og internationale samarbejdspartnere samt danske erhvervsvirksomheder, der månedligt indberetter til vores statistikker

  • stå for nationale og internationale leverancer af data

  • bistå med analyse- og formidlingsarbejdet af vores statistikker

  • selvstændigt koordinere fælles studenteropgaver med afdelingens øvrige studenter.

Som studentermedhjælp vil du sidde blandt økonomerne i afdelingen. Vi er organiseret i store kontorer, hvilket giver en åben omgangstone omkring opgaveløsningen. Derudover bliver du også en del af Nationalbankens studenternetværk, som løbende afholder både faglige og sociale arrangementer.

Arbejdstiden er som udgangspunkt 15 timer per uge med mulighed for fleksibel tilrettelæggelse inden for arbejdsopgavernes rammer, og der tages selvfølgelig hensyn til eksamener.

Din profil

Vi forestiller os, at du har gennemført mindst 1 år af en relevant uddannelse, fx polit./oecon., matematik-økonomi, HA eller lignende. Du har interesse for samfundsøkonomien, herunder især finansielle forhold. Du skal kunne arbejde selvstændigt med en kritisk holdning til eget arbejde. Vi benytter programmer som SQL og R i vores daglige arbejde. Det er ikke et krav, men en fordel, hvis du kender til disse eller andre programmeringssprog.

READ ALSO  Danmark henter stor formueindkomst fra USA

Alle i sektionen udviser stor fleksibilitet, hjælpsomhed og engagement i opgaveløsningen, og vi forventer det samme af dig. Du er derfor som person god til at byde aktivt ind med holdninger, ideer og forslag til forbedringer.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Helle Eis Christensen, Economist, tlf. 3363 6616, hech@nationalbanken.dk. Oplysninger om ansættelsesvilkår kan fås hos HR-partner Dorte Kvisgaard, tlf. 3363 6511, dkv@nationalbanken.dk.

Ansøgning

Ansøg med CV og relevante eksamenspapirer hurtigst muligt og senest 1. december 2019. Vi indkalder løbende til samtaler med henblik på ansættelse snarest muligt.

 

 

Ansøg her