Via Enhedslisten

— Udland

Med et bidrag på mere end 200 millioner kroner er Danmark med til at forhindre, at migranter og asylansøgere når frem til Europa fra det borgerkrigshærgede Libyen. Prisen betales af tusindvis af strandede migranter, der sulter i overfyldte fængsler og udsættes for afpresning, tortur og voldtægt. Forbrydelserne som er dokumenteret i et væld af rapporter fra blandt andet Human Rights Watch, Amnesty International, Læger uden Grænser og FN. Det beretter Danwatch og Berlingske (8. juli 2019)

Enhedslistens solidaritets- og udviklingsordfører Christian Juhl, siger:

• Dansk og EU’s migrantpolitik har alt for længe været baseret på at betale sig fra at modtage flygtninge og vende ryggen til, hvordan det sker.

• Det er ganske uacceptable ting, som foregår i migrantfængslerne i Libyen. Og det er grotesk, at tingene foregår med dansk finansiering og accept.

• Den danske regering og EU har et medansvar for, at forbrydelserne foregår, og de må straks tage initiativ til at disse forhold ophører.

Læs artikel i Danwatch her


READ ALSO  ‘What the Nazis did to the Jews’: Pakistani minister lashes out at Macron amid uproar over French leader's ‘ultimatum’ to Muslims