Via DR Penge

I morgen lander to fly, som Spies har lejet i to uger. På den måde vil rejseselskabet sikre, at samtlige af de godt 7.500 danskere, der har booket efterårsferie med Spies, kommer afsted, lyder det fra rejseselskabets kommunikationschef, Lisbeth Nedergaard.

– Vi sikrer, at folk kan komme på ferie, ved, at vi har lejet to ekstra fly, som starter i morgen tidlig. De næste 14 dage vil de kun flyve for os, siger hun.

Rejsebøvl i kølvandet på konkurs

Aflysninger og forsinkelser har i løbet af sidste uge plaget Spies’ kunder, efter rejseselskabet Thomas Cook har meldt virksomheden konkurs.

Spies er datterselskab til den britiske rejsegigant, men har fået lov til at flyve videre trods konkursen.

– Vi er den eneste del af forretningen, der har givet overskud hvert eneste år i mange år. Derfor har kurator (konkursboet efter Thomas Cooks, red.) også en klar interesse i, at vi fortsætter som virksomhed, siger Lisbeth Nedergaard.

Kun otte fly er på vingerne

På grund af konkursen mangler Spies i øjeblikket tre af sine fly. Rejseselskabet har dermed kun otte fly at flyve med, forklarer kommunikationschefen.

– Vi kan sige, at vi ikke aflyser fly, men der kan være forsinkelser, siger Lisbeth Nedergaard.

Hvordan kan I være så sikre på det?

Vi er på vej ind i vintersæsonen, hvor der er flere fly til rådighed, og vi håber også på, at nogle af vores fly kan komme i luften igen, siger kommunikationschefen.

Redaktør: Kabalen går op

Weekenden har været en udfordring for rejseselskabet. Blandt andet skulle et fly fyldt med danske gæster have været til den græske ø Rhodos søndag morgen.

De forsinkede feriegæster forventes dog først at kunne gå ombord i flyet i aften, fortæller Lisbeth Nedergaard.

– Det er vi rigtig kede af. Vi har tilbudt dem enten at annullere deres rejse, eller at de kan få en kompensation på det, der hedder to dagsrater, som er to syvendedele af rejsens pris, siger hun.

Tip os

  • Er du ramt af Thomas Cooks konkurs, så hører vi gerne fra dig. Skriv til os på 1212@dr.dk

Ifølge Ole Kirchert Christensen, der er redaktør for luftfartsmediet check-in.dk, har det været nogle turbulente dage for både Spies og for andre af de nordiske rejseselskaber, som hører under det konkursramte Thomas Cook.

– Der er ingen tvivl om, at operationen ikke er fuldt ud normal i øjeblikket. Der kan komme forstyrrelser og forsinkelser undervejs. Det er kun en uge siden, at moderselskabet har været igennem en konkurs. Så det tager tid at få alle ting på plads, siger han.

Han hæfter sig især ved, at de to fly, som Spies har lejet af det lettiske selskab kan tage en anelse flere passagerer, end de fly Spies normalt selv flyver med.

– Hvis aftaler med leasingselskaberne er på plads med de her fly, og Spies selv kan disponere over dem, så ser det ud til, at kabalen kommer til at gå nogenlunde op, siger Ole Kirchert Christensen.