Via DR Penge

80.000 ton

Dermed undgår olieselskabet at blive straffet i sagen om Scavtreat 7103, som Mærsk Oil udledte over 80.000 tons af i den danske del af Nordsøen.

– Det synes jeg, er uforståeligt. Jeg mener, at man bør finde nogen at holde ansvarlig, når der er sket så åbenlyst et lovbrud, siger præsidenten i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding.

Anklagemyndigheden bekræfter over for DR Nyheder, at sagen i dag er endelig afsluttet, og at der hverken komme bøde, sigtelse eller tiltale.

Fungerende chefanklager ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Mette Hermansen, ønsker ikke at give interview, men begrunder i en mail, at Mærsk Oil ikke vidste, hvad kemikaliet reelt indeholdt af farlige stoffer og derfor ikke kan straffes for udledningen.

– Det er anklagemyndighedens vurdering, og den tager vi til efterretning, siger Inger Bergmann, kontorchef i Miljøstyrelsen, der i 2017 politianmeldte Mærsk for ulovlig udledning af tre kemikalier, heriblandt Scavtreat.READ ALSO  5 Ways Americans Could Be "Encouraged" To Get A COVID Vaccine