Via Enhedslisten

Skipper: En finanslov, der ikke mindsker uligheden, er utænkelig for os > Enhedslisten

— Velfærd

Enhedslisten går i dag til finanslovsforhandlinger med en række finansieringsforslag, der skal skaffe penge nok til både velfærd og grøn omstilling på finansloven, samtidig med at uligheden mindskes.

Pernille Skipper siger:

– Efter mange år med stigende ulighed og milliardstore skattelettelser til de allerrigeste skal vi lave en finanslov, der mindsker uligheden. Når vi skal finansiere mere velfærd og grøn omstilling, så ville det være dybt urimeligt igen at sende regningen til folkepensionister, kontanthjælpsmodtagere og andre med små indkomster. Det er desværre det, der sket, alt for mange gange før. Enhedslisten kommer til at stå fast på, at vi skal finde pengene i toppen af samfundet.

– Vi vil stille krav om, at forhandlingsreserven skal være væsentligt større. Hvis vi skal give et løft, der kan mærkes, i psykiatrien, i vuggestuer, i børnehaver og andre steder i vores velfærd, så kan vi ikke gøre nok for den grønne omstilling med de penge, der er på bordet nu. Vi skylder alle de mennesker, der har stemt på det her flertal, at den første finanslov leverer på både velfærd og grøn omstilling.

– Vi går til forhandlinger med en række konkrete forslag til at finde pengene, som vi mener alle forhandlingspartier burde kunne være med på. Vi foreslår blandt andet at finde penge til mere velfærd og grøn omstilling med en bankskat, ved at lukke skattehuller og ved at sløjfe boligjobordningen.


Alle nyheder

READ ALSO  Germany buys Trump-touted antibody cocktail against Covid-19 at $2,400 per dose – health minister