Via Skattestyrelsen

Hver dag sørger en lang række busser for at bringe Københavns mange turister rundt til de forskellige seværdigheder. En række af turistbusserne er udenlandske, og de skal betale moms af deres turistkørsel i Danmark. Skattestyrelsen var derfor i går på pletten ved Københavnske seværdigheder for at kontrollere, om de udenlandske busser var momsregistrerede.

I alt blev forholdene for 15 udenlandske turistbusser i går kontrolleret af Skattestyrelsens medarbejdere. Syv af busserne – svarende til 47 procent – var ikke momsregistrerede og kan derfor nu se frem til at skulle afregne dansk moms af deres danske turistkørsel. I forbindelse med en lignende kontrol i 2018 var alene 30 procent af de udenlandske turistbusser momsregistrerede i Danmark.

– Det er unfair konkurrence over for danske vognmænd, når udenlandske turistbusser ikke har styr på momsen. Selv om vi i år mødte flere busser, der havde styr på momsregistreringen end sidste år, så er det ikke godt nok, når kun omkring halvdelen af busserne er momsregistrerede. Derfor kan man se frem til flere kontroller fra vores side, siger Kenneth Joensen, der er direktør i Skattestyrelsen.

Ni medarbejder fra Skattestyrelsen deltog i gårsdagens aktion, der foregik i nærheden af forskellige turistattraktioner i København. Som led i kontrollerne har Skattestyrelsens medarbejdere fået oplysninger om bussernes kørsel i Danmark.

– Nu sørger vi for, at de syv busvirksomheder bliver momsregistreret. Kontrollerne har derudover givet os viden om bussernes kørsel i Danmark, som vil kunne bruges i forbindelse med en kontrol af deres momsangivelser, forklarer Kenneth Joensen.

I alt 1.114 udenlandske firmaer er momsregistreret for turistbuskørsel i Danmark.

Skattestyrelsen

Skattestyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter. Ved omtale, der vedrører perioden efter 1. juli 2018, vil det være faktuelt forkert at omtale Skattestyrelsen som SKAT. Læs mere om de syv nye styrelser på fra1til7.dk.

READ ALSO  IMF Executive Board Extends Immediate Debt Service Relief for Another Six Months

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; borgere, tlf.: 7222 1818