Numbers & Statistics

Skattestyrelsen på social dumping-kontrol i Grenaa

By  | 

Via Skattestyrelsen

Syv virksomheder i Grenaa fik onsdag besøg af medarbejdere fra Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og politiet som led i årets syvende landsdækkende aktion mod social dumping. Skattestyrelsen følger op over for to af de besøgte virksomheder.

Skattestyrelsen har under aktionerne et særligt fokus på hvordan de udenlandske arbejder er skattemæssigt registreret. Den skattemæssige registrering har betydning for, hvor der skal betales skat.

– I Grenaa talte vi i alt med 108 medarbejdere, hvoraf de 102 var udlændinge. I en enkelt af de virksomheder, vi besøgte, skal vi have set nærmere på, om den skattemæssige registrering af de ansatte er korrekt. Og i en anden af virksomhederne skal vi have set nærmere på, om den skat, der er afregnet, er opgjort rigtigt, siger Ernst O. Nielsen, der er funktionsleder i Skattestyrelsen.

Virksomhederne, som Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og politiet besøger, er på forhånd udvalgt, fordi myndighedernes oplysninger tyder på, at der kan være risiko for manglende moms- og skattebetaling, problemer med arbejdsmiljøet eller evt. illegalt arbejde.

– Når vi har fokus på social dumping, er det bl.a. for at sikre, at udenlandske virksomheder og medarbejdere betaler den rigtige skat i Danmark og dermed sikre mere fair konkurrenceforhold over for danske virksomheder, forklarer Ernst O. Nielsen.

På landsplan fik 68 virksomheder besøg af Skattestyrelsen. 29 af disse virksomheder kan se frem til opfølgende kontrol. I alt blev 273 personer interviewet – heraf var 244 udlændinge.

Samarbejde mod social dumping

Indsatsen mod social dumping sker i et samarbejde mellem Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og politiet og består af en række landsdækkende og regionale aktioner. Gårsdagens aktion var årets syvende landsdækkende aktion ud af otte.

READ ALSO  Lukning af bibliotekerne gav boost til digitalt udlån

Myndighedernes indsats mod social dumping skal sikre, at udenlandske virksomheder og medarbejdere betaler den rigtige skat i Danmark, samt sikre ordnede forhold på det danske arbejdsmarked og fair konkurrenceforhold.

I 2018 kontrollerede Skattestyrelsen i alt 1.589 personer og virksomheder som led i indsatsen mod social dumping. Kontrollerne førte til, at der blev sendt regninger for manglende skattebetaling for 191 millioner kr.

Skattestyrelsen

Skattestyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter. Ved omtale, der vedrører perioden efter 1. juli 2018, vil det være faktuelt forkert at omtale Skattestyrelsen som SKAT. Læs mere om de syv nye styrelser på fra1til7.dk.

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; borgere og virksomheder, tlf.: 7222 1818Print Friendly, PDF & Email

Latest from finanz.dk