Via Skattestyrelsen

Omkring 800.000 danskere har på den ene eller anden måde stiftet bekendtskab med deleøkonomi i de senere år, men ikke alle kender til reglerne for, hvornår og hvordan man skal oplyse indtægter fra udlejning af fx bolig, bil og båd. Derfor lancerer Skattestyrelsen i disse dage en kampagne på sociale medier, i avisannoncer og rundt om på landets busstoppesteder, der skal oplyse danskerne om skattereglerne på området.

– Vi oplever, at flere og flere gør brug af de muligheder, der ligger i at dele ting på nye måder. Og indtægter fra at dele bilen, båden, boligen eller sommerhuset skal oplyses til Skattestyrelsen, hvis det overstiger et vist beløb. Det vil vi gerne hjælpe borgerne med at gøre rigtigt, og derfor lancerer vi nu en kampagne, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Kim Tolstrup.

Husk at indberette indtægter fra deleøkonomi i årsopgørelsen 2018

For langt hovedparten af de deleøkonomiske tjenester er man som borger selv ansvarlig for at opgøre og indberette den indtægt, man har erhvervet. Skattestyrelsen opfordrer derfor til, at man tjekker sin årsopgørelse og sørger for, at eventuelle indtægter fra deleøkonomi er registreret korrekt.

– De fleste oplysninger til årsopgørelsen får vi automatisk, men når det kommer til indtægter fra deleøkonomi, skal man i langt de fleste tilfælde selv oplyse det i TastSelv på skat.dk. Og når man er derinde, er det altid en god idé lige at tjekke, at de øvrige oplysninger stemmer, siger Kim Tolstrup. 

Årsopgørelsen for 2018 blev åbnet den 11. marts 2019, og der kan rettes i oplysningerne frem til den 1. maj 2019. For ændringer eller tilføjelser, der foretages frem til 28. marts, vil evt. overskydende skat blive udbetalt den 5. april 2019. 

Læs mere i Skattestyrelsens vejledning om skattereglerne for deleøkonomi.

Få hjælp til at beregne og indberette indtægter fra deleøkonomi på skat.dk/deleøkonomi.

Skattestyrelsen
Skattestyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter. Ved omtale, der vedrører perioden efter 1. juli 2018, vil det være faktuelt forkert at omtale Skattestyrelsen som SKAT. Læs mere om de syv nye styrelser på fra1til7.dk.

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; Borgere og virksomheder, tlf.: 7222 1818


READ ALSO  IMF Executive Board Completes the Second Review Under the Policy Coordination Instrument for Cabo Verde