Via DR Penge

Tyve procent er fejludbetalinger

Dennis Flydtkjær undrer sig over, at skatteudvalget ikke blev orienteret om fejlene og de “massive” fejl med bankordningen tidligere. Som han ser det, løber tabet fra problemerne med ordningen efterhånden langt over det beløb, som Skatteministeriet taler om:

– Udover skattegabet på de mellem 712 og 940 millioner kroner, er der de 900 millioner kroner, som en canadisk pensionskasse fejlagtigt har fået udbetalt, og 234 millioner i tab på frikort, der aldrig skulle være udstedt, siger han.

I perioden fra 2012 til 2015 udbetalte Danske Bank, Nordea og SEB Danmark samlet 5,4 milliarder kroner via bankordningen på vegne af skattemyndighederne. Over 20 procent af det samlede beløb er altså penge, der er udbetalt uretmæssigt, bemærker skatteordføreren.

– Så der har været noget galt med den ordning. Det havde vi fået af vide, der ikke var.

Ø forsikrer: Spørgerækken vil fortsætte

På samrådet forsøgte Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, også at få klare svar på, om samtlige udbetalinger er sket ved fejl, eller om der kan have været tale om svindel. Meget klogere mener han dog ikke, at han blev.

Rune Lund forsikrer om, at Enhedslisten vil blive ved med at stille spørgsmål til ministeren.

– Jeg kan garantere for, at vi fortsat vil forfølge bankordningen. Vi skal have en sikkerhed for, at der bliver arbejdet seriøst med det her.

Minister: Mulighederne er udtømte

Med svindlen på 12,7 milliarder kroner og fejludbetalingerne i bankordningen, regnede Rune Lund sig på samrådet frem til, at danskerne kan have tabt mindst 14,9 milliarder kroner i udbytteskandalen.

Om det er det rigtige beløb, vil skatteminister Morten Bødskov ikke kommentere direkte.

– De her tal er kæmpestore. De viser, hvor alvorlig sagen er, hvor stor en skandale, det har været. Det er vigtigt, at myndighederne nu får den fulde opbakning, så vi kan komme efter dem, der måtte have svindlet.

Skatteordførerne vil have, at Skatteministeriet kommer helt til bunds i, hvor meget der er fejludbetalt via bankordningen. Kan du garantere, at der kommer en endelig afklaring?

– Vi arbejder selvfølgelig med det. SØIK (Bagmandspolitiet, red.) er også i gang, og man kan ikke afvise, at der kommer nyt frem der. Men med de midler vi har, synes vores muligheder for at komme dybere i sagen udtømt nu, lyder det fra ministeren.