Numbers & Statistics

Sjællændere giver mindre rabat på huse

By  | 


Er det afgørende for dig at få en stor rabat på det hus, du køber, bør du overveje, om det er en god ide at købe i Region Sjælland. Her falder nedslaget nemlig meget mere end i resten af landet.

Alene den seneste måned er nedslaget faldet med 6,1 procent, og i forhold til samme tidspunkt sidste år er det nu 6,6 procent lavere. Det viser Boligsidens Markedsindeks for februar måned.

”Nedslaget i priserne er faldet mere i Region Sjælland end i resten af landet, og det skyldes en kombination af, at sælgerne er blevet bedre til at prissætte deres huse realistisk, og at de høje priser i København skubber flere interesserede købere længere væk fra hovedstaden,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det drastiske fald i nedslaget vil kunne mærkes på køberens pengepung. Især i Køge Kommune hvor nedslaget er faldet med godt 32 procent det seneste år. Det betyder, at du får 27.600 kroner mindre i rabat på et hus på 150 m2, hvis du køber i dag fremfor for et år siden.

Største fald i nedslag på villa og rækkehuse det seneste år i Region Sjælland (i %)

Kommune Fald i nedslag (i %)
1. Køge Kommune 32,1 %
2. Vordingborg Kommune 29,3 %
3. Faxe Kommune 19,9 %
4. Odsherred Kommune 18,7 %
5. Lejre Kommune 18,1 %

Via boligsiden.dk

Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret

READ ALSO  IMF Executive Board Completes Fifth Review of the Arrangement under Extended Credit Facility for Chad and Approves US$38.8 Million Disbursement