Selvom vi ikke er enige om alt. Så kan vi samles om, at vi skal gøre mere for vores børn. Nu får Elisa Rimpler fra BUPL ordet👇

Kære Mette. Tak fordi jeg må låne din Facebook-profil.

Danmark har brug for, at den næste statsminister vil være børnenes statsminister. For børnelivet skal tages alvorligt.
Pædagogerne har kaldt på en genopretning af børneområdet længe. Sammen med forskere, psykologer og børneorganisationerne.
Nu siger forældrene det også. Og det blev endnu mere påtrængende med dokumentarerne fra både DR og TV2. Selv om vi gør alt, hvad vi kan, så får børnene ikke altid det, de har brug for – og krav på.

Mange års udsultning af børneområdet har sat dybe spor. Men daginstitutioner er ikke blot en arbejdsmarkedsforanstaltning eller børnekenneler. Det er børns levede liv. Her skal de mærke omsorg, nærvær, leg og trygge børnefællesskaber. Her skal de gro, så de kan få solide byggesten til resten af livet.
Der er behov for en børnepolitisk revolution:

– En prop. Der kommer 61.000 flere børn de næste ti år. Demografipresset skal dækkes af 10.000 flere pædagoger.

– En bund. Grundtildelingen til kommunerne skal svare til 1 voksen pr. 3 børn i vuggestue og 1 voksen pr. 6 børn i børnehave. Se BUPL´s minimumsnormering her: https://m.youtube.com/watch?v=U06uwQyJqQ8

– En genopretningsplan. Der er brug for flere pædagoger, højere pædagogandel, mindre børnegrupper og sociale normeringer til de mest belastede områder.

– En stærkere faglighed. Det starter med en styrket pædagoguddannelse. Og en højere pædagogandel, så de flere uddannede kan give en stærk faglig og etisk retning – også for de ufaglærte.

READ ALSO  Israeli military braces for ‘possible US strike on Iran’ during ‘sensitive’ days of Trump presidency – reports

– Faglig ledelse tæt på. Der bør være et loft for ledelsesspændet, og klynge- og områdestruktur bør ses efter i sømmene.

– Mere børnetid. Op mod 50 % af pædagogernes tid er rettet mod administrative og andre opgaver, bl.a. fordi der er sparet på ledere.

– En plan mod pædagogmangel. Sådan én har BUPL. Med et bedre arbejdsmiljø vil flere gå fra deltid til fuldtid. Og så skal kommunerne belønnes for at lave uddannelsesstillinger til medhjælpere og assistenter, der vil tage pædagoguddannelsen.

Jeg glæder mig til at høre dig tale til demonstrationen på søndag den 2. juni.

Sammen om et #godtbørneliv i #FV19
Mette Frederiksen via Facebook