Socialistisk Folkeparti via Youtube


I Danmark vil vi børnene det bedste – men er det bedste godt nok?
Emil er blot et eksempel på én blandt mange børn, der bliver tvunget, presset og stresset igennem livet. Det starter allerede i vuggestuen, hvor der er pres fra kommunens side om, at der skal spares penge og Emil skal derfor hurtigt i børnehave.

Turen i børnehave er ligeledes fyldt med stress, for ikke nok med, at der er mangel på pædagoger, så skal Emil ligeledes blive hurtigt skoleklar og videre til folkeskolen. Her er der ligeledes færre lærere per elev og stressen og presset stiger. Der er op til 30 skoletests, der skal sikre at Emil er uddannelsesparat til den næste uddannelser og hvis han endelig vurderes uddannelsesparat, fortsætter stressen.

På ungdomsuddannelsen er Emil nødsaget til at få mere end 12 i snit for at komme ind på drømmestudiet og det sociale pres ved siden af hjælper ikke. Når ungdomsuddannelsen er afsluttet, starter spørgsmålet om bibeholdelsen af karakterbonussen og derfor skal Emil starte en videregående uddannelse inden 2 år. Ellers bliver han straffet og mister sin karakterbonus.
Når Emil er blevet færdig med sin bachelor, indser han, at han vil uddanne sig til noget andet. Emil er dog tvunget til at vente 6 år, før han kan videreuddanne sig, da han har ramt uddannelsesloftet.

Er det virkelig et liv, vi kan byde vores børn?
Et liv, der er fyldt med stress, test og parathedsvurderinger og opfyldelse af krav?
Det mener SF ikke.

Giv børn som Emil ro på – det haster!

READ ALSO  SE: Black Friday in the Age of Covid-19

Du kan læse mere om, hvad SF vil med blandt andet et godt børneliv og velfærd her
http://sf.dk/det-vil-vi/det-vil-vi

Og du kan læse mere om vores syn på uddannelser samt hvordan vi vil forbedre det danske uddannelsessystem her
http://sf.dk/det-vil-vi/et-danmark-i-uddannelse

Subscribe dig til vores youtubekanal og vær altid opdateret på vores politiske aktiviteter og meget mere her
https://www.youtube.com/user/sfpolitik?sub_confirmation=1