Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen via Facebook

FV DAG 21: BEDRE KLIMA ER IKKE TOSSERI, MEN HENSYN TIL BØRN
…. og børnebørn, og det må være det drivende for vores grønne politik.
….Røg, støj og møg har taget overhånd. Det er vigtigt, at vi giver Danmark videre til vores børn og børnebørn i en ordentlig stand. Klimaet er tydeligvis i forandring, og derfor er grøn omstilling nødvendig. For mig at se kræver det, at vi satser på markedsøkonomien, fremfor venstrefløjens planøkonomi. Kloge virksomheder lytter til forbrugernes krav. Historien er fuld af eksempler på nye produkter og måder at producere på. For mig at se går brugerdreven innovation, grønne og miljøvenlige løsninger hånd i hånd med markedet.
…..Vi skal hver især gøre noget som forbrugere – f.eks. vil vi bekæmpe plastiksvineri i naturen med vores nye handlingsplan. Ligesom en kommende ændring af pantsystemet skal gøre, at vi genanvender vores juice- og saftflasker. Vi skal også gøre noget i fællesskab: Regeringen har næsten fordoblet pengene til kystbeskyttelse i de kommende år. Prisen på grøn strøm er blevet 6 gange mindre, og alle danske husstandes strømforbrug skal fremover dækkes af havvindmøller! Om tyve år skal Danmark være klima- og CO2-neutral, så vi samlet set ikke udleder drivhusgasser. Venstres mål er, at den sidste nye benzin- og dieselbil skal være solgt inden 2030, og at alle nye biler fra 2035 skal være nuludledningsbiler.
…..Akkurat som landbruget skal fortsætte den massive omlægning fra konventionelt til økologisk landbrug – og det er sket efter, at regeringen har givet støtte til omlægning – skal vi fortsætte med at beskytte stadigt flere hektar der rummer sjældent natur-, dyre- og planteliv.
…..Det var i min tid som Finansminister, at vi satte fart på visionen om Danmarks som duks i forhold til at levere på FNs Verdensmål, hvor bæredygtighed er et nøgleord. Vi skal videre af den vej, og selvom svenskerne er verdensmestre, indtager vi altså en global andenplads! På samme måde arbejder jeg for forbedringer af infrastrukturen, så det er til at komme frem i byerne uden at brænde for meget energi af. Ligesom vi skal fremme elbiler.
…..Regeringen har fremlagt en grøn plan, der skal dække de næste mange år, og hvor vi tager en mængde redskaber i brug. Den kommer oveni den grønne energiaftale fra 2018 som betyder, at vi overopfylder Danmarks EU-klimamål, og vi har flere førstepladser globalt indenfor grøn omstilling.
…..Det er vigtigt for mig, at Danmark forbliver i den grønne førertrøje samtidig med, at løsningerne ikke skader vores velstand. Det kræver begge ben på jorden.
…..Dér foretrækker jeg også, at de politiske ben befinder sig

READ ALSO  Court Validates Child Rape: Persecution of Christians, October 2020