Via DR Penge

Der skal sættes en stopper for de mest lukrative aktieoptionsordninger til direktører og ledere.

Sådan lyder det fra Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, efter Børsen i dag skriver, at en gruppe af de øverste chefer i Nets kan få en aktiebonus på op til syv milliarder kroner.

– Det forekommer jo ganske og aldeles vanvittigt, at man kan tjene så mange penge inden for så få år, siger han til DR Nyheder.

Omkring 60 chefer i Nets, som blandt andet står bag Dankortet og NemID, er med i aktieprogrammet. Deres gevinster afhænger af, hvor godt firmaet klarer sig de næste fire år. Hvis det går rigtig godt, kan topchefen Bo Nilsson alene gå hjem med op til 1,9 milliarder kroner.

Det viser en kortlægning, som avisen Børsen har lavet. Ifølge Børsen fremgår den mulige gevinst blandt andet af en fortrolig præsentation til cheferne, som avisen har haft adgang til.

– Det tyder på, at der må være nogen enten i bestyrelsen eller direktionen, der er helt og aldeles politisk tonedøve. For det her afkræver selvfølgelig en reaktion fra hele det politiske Danmark, siger Henrik Sass Larsen.

Nets har tidligere været kritiseret for et bonusprogram, der gav milliongevinster til topledelsen, efter firmaet blev børsnoteret i 2016 og derefter opkøbt af en kapitalfond.

READ ALSO  "You Are Such A Dick" - New Jersey Governor Heckled While Enjoying Mask-Free Meal With Family

Nets: Chefer har lavet en investering

Nets vil ikke stille op til interview om sagen, men i en pressemeddelelse afviser firmaet, at Børsens beregninger skulle være korrekte. Nets bekræfter dog, at der er er lavet et aktieprogram for ledende medarbejdere.

– Som led i at sikre sammenfaldende interesser om Nets’ langsigtede udvikling har ejerkredsen besluttet at tilbyde en gruppe af udvalgte ledere og specialister muligheden for at medinvestere i Nets og altså både dele en risiko for tab og et potentielt afkast af vores investering med dem, siger bestyrelsesformand Stefan Götz i pressemeddelelsen.

Ifølge Børsens oplysninger har de ledende medarbejdere i alt investeret over 500 millioner kroner. Ifølge avisen har medarbejderne også fået beregninger på, hvordan den investering kan ende. I det mest negative scenarie vil de stå til en gevinst på knapt 3,7 milliarder kroner.