Via DR Penge

Alt er foregået efter bogen, og Skat har intet at komme efter, lyder det fra den britiske finansmand Sanjay Shah, den hovedmistænkte i sagen om svindel for 12,7 milliarder kroner mod Skat.

Skat (i dag Skattestyrelsen) lagde i maj 2018 sag an mod Shah ved en domstol i London med krav om, at den flamboyante finansmand skulle betale de mange milliarder tilbage til Danmark, som han ifølge Skat uretmæssigt er kommet i besiddelse af ved at bedrage Skat.

Parallelt med Skats såkaldte civile søgsmål mod Shah foregår en kriminel efterforskning mod finansmanden, der her i Danmark involverer Bagmandspolitiet i samarbejde med politimyndigheder i Storbritannien, Tyskland, Belgien og USA.

Det har været ventet, at Shah via sine britiske advokater ville komme med et forsvarsskrift, hvilket nu foreligger i form af et 204 siders langt dokument, som DR Nyheder er i besiddelse af.

I dokumentet afviser Shah via sine advokater alle Skats beskyldninger.

Shah: Almindelig aktiehandel

Ifølge Shah er der ikke tale om svindel, men udelukkende tale om helt almindelig, såkaldt udbyttearbitragehandler, hvor der tjenes på udsving i aktiekurser omkring den dag, hvor store, børsnoterede selskaber som Mærsk og Novo Nordisk udbetaler udbytte.

Ifølge Skat har de amerikanske pensionskasser, som Shah har haft som kunder, slet ikke ejet danske aktier, men det afviser Shah.

De ejede aktierne helt legalt og modtog udbytte, hvorfor de også havde ret til at tilbagesøge dansk udbytteskat, forlyder det fra finansmanden.

Som del af sit forsvar anfører Shah, at han har modtaget juridisk rådgivning fra førende danske advokater. Det handler ifølge Shah selv blandt andet om advokaten Nikolaj Bjørnholm og advokatfirmaet Plesner.

READ ALSO  GM to invest C$1 billion in Canada plant to manufacture electric vans

Det har tidligere været fremme, at Nikolaj Bjørnholm i 2012 rådgav Shahs firma i London, Solo Capital.

Skattestyrelsen vil ikke kommentere Sanjay Shahs uskyldserklæring af hensyn til den verserende retssag.