Financial news

Sådan regner du dig ud af lånefælderne

By  | 

Efter den seneste tids kritik af kortfristede kviklån har Lånio.dk udpeget 5 specifikke faresignaler, som forbrugere skal holde øje med i forbindelse med optagelse af lån. Et kviklån på 5.000 kr. kan hurtigt ende med at koste mere end 10.000 kr., hvis ikke du ved, hvad du skal være opmærksom på. Hos flere låneudbydere er det nemlig svært at gennemskue lånevilkårene. Derfor kan det være risikabelt at bevæge sig ud på lånemarkedet i 2019.

Lånio.dk sætter fokus på de problematiske kviklån, og hvordan forbrugerne kan undgå de mange gældsfælder. De illustrerer,  hvordan flere af de reklamerede fordele, som lokker forbrugerne, kan føre til uoverskuelig gæld.

Der bliver især sat fokus på, hvordan lånets løbetid, stiftelsesgebyrer, administrationsgebyrer, rentefrie perioder og utilstrækkelige kreditvurderinger er med til at fastholde dig i bagmændenes lånefælder.

En tidligere undersøgelse fra Forbrugerombudsmanden viser, at de lovpligtige kreditvurderinger af forbrugerne ofte er utilstrækkelige. Låntagerens nuværende og tidligere gældshistorik bliver ikke medregnet i kreditvurderingen, hvilket betyder, at nogle forbrugere ender med at optage lån, som de ikke kan betale tilbage.

De billigste lån er ofte de største gældsfælder

Får du tilbudt gratis et lån, der lyder for godt til at være sandt, så er det ifølge Lånio.dk højst sandsynligt også tilfældet. De fleste gratis lån er nemlig kun gratis i en periode og bliver herefter langt dyrere end almindelige forbrugslån. Hvis ikke du kan betale lånet tilbage inden for kort tid, skal du nemlig betale dyre renter og gebyrer.

Det samme problem ses, når lånet har en ubestemt løbetid. Uden en betalingsfrist bliver du ved med at betale renter uden reelt set at afdrage på dit lån. I en tidligere sag har det vist sig, at en forbruger troede, at han havde afdraget på sit lån for senere at finde ud af, at han stadig skyldte penge.

READ ALSO  Exclusive: Italian government leaning towards third term for Eni CEO - sources

Er du på udkig efter et nyt lån i 2019, skal du derfor være forsigtig og undersøge, hvad lånevilkårene egentlig betyder for din økonomi. På den måde kan du beskytte dig mod bagmændenes lånefælder. 

Vil du læse mere om Lånio.dk’s råd, kan du i indlægget her få flere tips til optagelse af lån.

Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret