Det har været en lun og solrig påske, og er der ikke allerede et sommerhus i familien, har den seneste uges vejr måske sat skub i drømmene om egen feriebolig. Lige nu er der omkring 13.600 sommerhuse til salg på Boligsiden til priser på op mod 24 millioner kroner.

Hører du til blandt dem, hvis sommerhusbudget ikke rager ind i himlen, er der heldigvis også noget at hente. Ud af det samlede udbud er der knap 1.000 sommerhuse med udbudspriser på maksimum en halv million kroner. Der er dog store forskelle på, hvor meget du får for pengene i de forskellige egne af landet.

Aalborg er den kommune, hvor du får flest kvadratmeter for pengene. Her sikrer 500.000 kroner dig i gennemsnit 56 kvadratmeter sommerhus. Med i top fem er også Vesthimmerland, Mariagerfjord, Lolland og Frederikssund. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.

”Vi kommer bredt rundt i landet, når vi ser på, hvor priserne på sommerhusmarkedet er lavest. Og det er godt for de købere, der ønsker at finde et sommerhus i køreafstand fra deres bopæl. For københavnerne spår jeg en positiv udvikling i netop et område som Frederikssund, som kan være et budgetvenligt alternativ til de klassiske sommerhusområder i Nordsjælland,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

”Mit bud er dog også, at områder syd for hovedstaden, eksempelvis Lolland og Møn, kan blomstre, fordi der både er natur, hav og en ro, som er attraktiv for de købere, der bor i byen.”

18 kvadratmeter for en halv million

I den modsatte ende af spektret finder vi Helsingør, hvor du som køber ikke kommer langt for en halv million kroner. Baseret på den gennemsnitlige kvadratmeterpris i kommunen er der blot råd til 18 kvadratmeter.

READ ALSO  Remarks by Managing Director on Green Recovery at CELAC

Blandt de fem dyreste kommuner er der, udover Helsingør, to kommuner på Sjælland samt to i Jylland.

”Ligesom på markedet for villaer er der store geografisk prisforskelle, når vi ser på sommerhusene. Dog er forskellene af en lidt anden karakter, idet adgang til vandet og naturen er det helt store trækplaster, når køberne skal vælge en feriebolig. Derfor ser vi også, at Varde Kommune med Blåvand som spydspids er blandt de dyreste sommerhusområder,” siger Birgit Daetz.

Er du på jagt efter et sommerhus? Klik her, hvis du vil se, hvad der er til salg på Boligsiden.dk til maksimum 500.000 kroner.

Top 5: Flest antal kvm sommerhus for 500.000 kr.

Kommune Antal kvadratmeter Kvm.pris
Aalborg 56 8.952 kr.
Vesthimmerland 52 9.624 kr.
Mariagerfjord 52 9.678 kr.
Lolland 50 9.952 kr.
Frederikssund 45 11.201 kr.

Bund 5: Færrest antal kvm sommerhus for 500.000 kr.

Kommune Antal kvadratmeter Kvm.pris
Helsingør 18 28.508 kr.
Gribskov 22 22.408 kr.
Odder 22 20.075 kr.
Halsnæs 27 18.671 kr.
Varde 27 18.658 kr.

 (Opgørelsen er baseret på salgspriser i 1. kvartal 2019. Kun kommuner med minimum fem handler pr. måned er inkluderet i oversigten. Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Via boligsiden.dk