Politics

Så kom det såkaldte “kasseeftersyn” fra regeringen. Og den ene side viser, at be…

By  | 

Finansminister Kristian Jensen via Facebook

Så kom det såkaldte “kasseeftersyn” fra regeringen. Og den ene side viser, at beskæftigelsen er så stærk, at råderummet i 2025, stiger med ca. 5 mia. kr.
Men baggrunden for at lave kasseeftersynet var jo, at få en begrundelse for at udskyde eller nedtone de milliarddyre valgløfter. Så Wammen måtte jo finde på noget andet.
Derfor har han opfundet en række “uforudsete” poster, som nu pludselig er den tidligere regering og min skyld.

Lad os bare kikke på liste nedenunder:
En række “uforudsete udgifter” er aftaler, som S selv var med i. Det er fx Energiaftalen (midlertidig energiafgift), Forberedende Grunduddannelse, Justeringer af folkeskolen og Arbejdsmiljøindsatsen.
Andre punkter er sager, som den tidligere regering gjorde helt klart inden valget, fx udfordringerne for SKAT og politiet.
Et enkelt punkt (forhøjelse af iblandingskravet) er fra en aftale i 2012 og dermed fra den tidligere socialdemokratiske regering.
Men det sjoveste punkt er at Wammen mener, at en planlagt besparelse på 0,1-0,2 mia på konsulenter er umulig og et “hul i kassen”, når S selv gik til valg på en besparelse på 3,0 mia. kr. 🤣🤣🤣

Kasseeftersynet er et skidt forsøg på at fortælle vælgere og venstrefløj, at der alligevel ikke er råd til alle de dyre løfter. Præcis som forudsagt!
#dkpol
Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret

READ ALSO  Germany: Poverty gap widens between rich and poor regions