Via Politiet

Midt- og Vestsjællands Politi offentliggør nu statistikken over antal anmeldelser modtaget i forbindelse med Roskilde Festival 2019.

Opgørelsen er udarbejdet fredag kl. 13.30.

Se statistik – klik på link: Roskilde_Festival_2019_Statistik_presse_fredag_050719

Politiet kan konstatere, at der i det seneste døgn ikke er modtaget yderligere anmeldelser om mulige sædelighedsforbrydelser.

Tendensen med flere sager om vold sammenlignet med sidste år er fortsat det seneste døgn, idet yderligere otte nye anmeldelser er modtaget siden i går, så politiet nu har registreret 17 anmeldelser om vold. På samme tidspunkt i festivalugen i 2018 havde politiet kun optaget syv anmeldelser om vold.

Til gengæld er mindre alvorlige sager om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen otte i år mod 11 sager i 2018.

Sagerne om slagsmål og uorden mv. kan ud fra fordelingen mellem de to sagstyper karakteriseres som en anelse alvorligere end sidste år, når sagerne om vold er stigende og sagerne om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen færre sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Antallet af sager inden for disse kategorier anser politiet dog ikke som alarmerende sammenholdt med det meget store antal gæster til Roskilde Festival.

Politiet henviser til vore døgnrapporter vedr. hændelser på Roskilde Festival 2019 for at få oplyst omstændighederne i de omtalte voldssager.


READ ALSO  Global ad market decline in 2020 is double that of the Great Recession