Via DR Penge

Motorstyrelsen holder blandt andet øje med større firehjulstrækkere, der kan være registreret som autocampere og derfor være belagt med en lavere afgift end almindelige personbiler.

Det er i udgangspunktet fuldt lovligt – men så skal der også være et vist antal sæder samt køkkenudstyr og sengepladser i bilen.

– Hvis man har sparet en masse penge ved at pille det hele ud af sin Audi Q7 eller Ford Galaxy for at bruge den som almindelig bil, så står vi klar til at se nærmere på det, siger Jørgen Rasmussen.

Sviptur i fars firmabil kan blive dyr

En sviptur i firmabilen kan også blive en dyr fornøjelse. Er der ikke betalt skat af fri bil, vil den enkelte nemlig blive beskattet af hele den periode, han eller hun har haft bilen – og ikke kun for turen til Skagen.

– Og vi holder også øje med, om direktørens søn kører rundt i sin fars firmabil, siger Jørgen Rasmussen.

Der kan dog være tilfælde, hvor der rent faktisk er tale om arbejdsrelateret kørsel – for eksempel forretningsmøder i Skagen.

– Det kan være helt legalt. Og så må vi undersøge, om formalia er i orden. Vi kigger for eksempel på, hvem virksomheden handler med, og om der findes fakturaer, der bekræfter det, folk fortæller os, siger Jørgen Rasmussen.

Som hovedregel må man som herboende ikke køre i udenlandsk registrerede biler.

– Det er ikke noget, vi kigger særskilt efter, men hvis vi støder på det, så ser vi på det og sender eventuelt sagen videre til Skattestyrelsen, sige Jørgen Rasmussen.

Razzia gav bøde til hver tredje

Skagen er ikke det eneste sted i landet, hvor Motorstyrelsen laver kontrolaktioner denne sommer.

For nylig var varebiler i fokus under Landsskuet i Herning. Og her fik hver tredje af de bilister, der blev vinket ind til siden, en bøde.