Via Pernille Vermunds Blog

Men det hjalp ikke. Tværtimod blev Lars Bojes oprør mod det kunstigt opskruede budget kaldt uansvarligt og populistisk, og de andre politikere vedtog budgettet henover hovedet på Nye Borgerlige. Lars Boje blev sat udenfor døren.

Jeg er stolt over, at have Lars Boje som spidskandidat i Østjylland til folketingsvalget. Han er et lysende eksempel på de kvaliteter, som jeg mener, Nye Borgerliges kandidater skal have for, at vi kan opnå resultater i Folketinget.

Vi er et parti, der nægter at lukke øjnene for frås, spild og misbrug af de penge, som danskerne betaler i skat.

Det vender sig i mig, når borgerlige partier– bare fordi et valg nærmer sig – begynder at dele milde gaver ud til højre og venstre, så man ikke længere kan skelne en borgerlig regering fra en socialdemokratisk.

Alt for ofte lader politikerne til at glemme, at det er andre menneskers penge, de deler ud af. Præcis som journalisten Nynne Bjerre kom for skade at sige forleden, da jeg var i Deadline for at debattere vores arbejdsmarkedspolitik: ’Jamen, det er jo politikernes penge’.

Nej, det er ikke politikernes penge. Det er danskernes penge. Hver gang nogle politikere får en idé og udbryder ’der en million til dig’, som den tidligere minister Annette Vilhelmsen sagde foran rullende kameraer, så er der mindst 125 hjemmehjælpere, der skal arbejde i en hel måned for at betale den regning, politikerne udskriver.

Det skal man vide. Det skal man have respekt for. Det er den respekt alt for mange politikere har glemt – og som vi i disse dage ser oprullet i al sin gru i Aarhus. Det er den ansvarlighed og respekt for danskerne, som Nye Borgerliges kandidater skal tage med ind i Folketinget.

READ ALSO  Will They Really Get Away With It?

Venlig hilsen
Pernille Vermund