Via Danmarks Statistik

Feriehusudlejning august 2019

Der var i alt 10,0 mio. ovenatninger i sommeren 2019, dvs. i juni, juli og august, i faktiske tal. Dette er en ny rekord, der overgår den hidtidige rekord fra 2017 på 9,6 mio. overnatninger. Rekorden dækker over 6,1 mio. tyske overnatninger og 2,5 mio. danske.

Feriehusovernatninger i sommermånederne fra 2014 til 2019, faktiske talKilde: www.statistikbanken.dk/ferieh1.

Fald fra juli til august

Korrigeret for normale sæsonudsving faldt antallet af feriehusovernatninger i august måned med 6 pct. i forhold til måneden før. Det skyldes, at de udenlandske overnatninger faldt med 10 pct., mens de danske overnatninger steg med 6 pct. Størrelsen på dette fald skal ses i lyset af, at juli i år var en rekordmåned.

Overnatninger i udlejede danske feriehuse, sæsonkorrigerede talKilde: www.statistikbanken.dk/turist1.

Årets første otte måneder sætter også rekord

I årets første otte måneder fra januar til august var der 15,2 mio. feriehusovernatninger. Dette er en ny rekord for perioden og en stigning på 7 pct. i forhold til samme periode sidste år, som var den tidligere rekord.

Bookinger for resten af 2019 tegner til fjerde rekordår i træk

Der er ved udgangen af august 2019 booket 142.600 husuger resten af året. Det er en fremgang på 6 pct. i forhold til bookingerne på samme tidspunkt i 2018, hvilket tegner til, at feriehusudlejningen er på vej mod fjerde rekordår i træk.READ ALSO  IMF Executive Board Approves US$2.7 billion Precautionary and Liquidity Line for Panama to Address COVID-19 Pandemic