Via Integrationsministeriet

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye fremsætter et lovforslag, der skal gøre det muligt at pålægge udlændinge uden lovligt ophold at lade sig undersøge for COVID-19, hvis det er nødvendigt for at kunne udsende dem.

Forslaget kommer, fordi visse flyselskaber og lande, som udlændingene skal udsendes til, stiller krav om en negativ COVID-19-test hos de pågældende udlændinge. Det er i dag ikke muligt at pålægge udlændinge at lade sig undersøge for COVID-19 eller andre smitsomme eller overførbare sygdomme i forbindelse med en udsendelse. Det har den konsekvens, at udlændinge, der skal udsendes, kan modsætte sig en sådan undersøgelse og dermed i praksis umuliggøre udsendelsen.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

“Jeg vil ikke acceptere, at udlændinge forhindrer udsendelse ved at nægte at blive testet for corona. Udlændinge, der ikke har ret til at være i Danmark, skal på et fly hjem hurtigst muligt. Derfor vil vi gøre det muligt at pålægge udlændinge at blive testet, hvis det er nødvendigt for udsendelsen.”

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79, 

Pressechef Pelle Dam, tlf. 61 98 32 80, READ ALSO  Transcript of Press Briefing on the October 2020 Asia Pacific Regional Economic Outlook