Via MyBanker

Den faste rente bliver givet til en belåning på op til 75 % af boligens værdi. Almindelige realkreditlån tilbydes op til 80 % af boligens værdi. Hvis du kun belåner 60 % af din boligs værdi, kan du få fuld afdragsfrihed i 30 år. Hvis du belåner mere, er kravet at du afdrager så meget, at du maksimalt skylder 60 % af boligens værdi når lånet forfalder.

 

Her er dine muligheder

Du kan, som med andre lån med afdragsfrihed, slå afdragsfrihed ”til og fra” i lånets løbetid.

Hvis du ønsker en fast rente, har du som låntager i udgangspunktet 3 valg:

  • Afdragsfrihed i 10 år, og derefter afdrag eller ny afdragsfrihed
  • Afdrag ned til 60 % belåning frem til udløb om 30 år
  • Afdrag over 30 år

 

Hvis du i dag er 40 år, kan du således låse din boligfinansiering fast frem til pensioneringen, uden at skulle afdrage hele lånet.

Der regnes med lån på 3.000.000 kr. svarende til 75 % af en bolig til 4.000.000 kr. Til friværdiberegning forudsættes en 2 % værdistigning pr. år. Der er ikke medtaget omkostninger til etablering, stempel og indfrielse af eksisterende lån. Samlede omkostninger er individuelle og afhængig af ens eksisterende belåning. Kurstab medfinansieres.

Biddraget er højere end på andre lån

Bidraget på Flexlife er 0,15 % point højere end på ”traditionelle lån”, med modsat andre lån fra RD har Flexlife indbygget mulighed for afdragsfrihed. Ved belåning over 60 % slipper du for det sædvanlige meget høje tillæg for afdragsfrihed på 0,3252 %. Dermed er RD med Flexlife konkurrencedygtig for lån med afdragsfrihed ved høj belåning.

 

Din ydelse bliver lavere her og nu

Ydelsen på Flexlife lånet er godt 5.000 kr. mindre pr. md. efter skat end på et lån med fuld afdragsfrihed. Hvis du har en fornuftig pensionsopsparing, og ikke behøver en kæmpe friværdi, når du bliver pensioneret, kan du få en lavere ydelse her og nu. Og alligevel få en friværdi, der sikre dig en rimelig økonomisk frihed ved pensionen.

READ ALSO  Virtually everywhere? Digitalisation and jobs in the euro area (Part 2)

Du betaler for friheden, og bidraget er ”kun” 0,15 % point højere på Flexlife. Men i kroner og øre betaler du 28 % mere end på lånet med afdrag.

 

Hvis du ønsker fast rente, og lavere ydelse end traditionelle fast forrentede lån med afdragsfrihed, er Flexlife et produkt du skal have med i dine overvejelser.

Hvis historien gentager sig selv, vil de øvrige realkreditinstitutter snart følge trop og tilbyde et tilsvarende produkt. I givet fald kommer vi naturligvis med en sammenligning.