Numbers & Statistics

Rabatten på huse er mindst i Syddanmark

By  | 


Går du efter en stor kontant rabat på dit huskøb, skal du ikke kigge i Region Syddanmark. Det seneste år er nedslaget i det sydlige Danmark faldet otte procent, så du nu får 418 kroner i rabat per kvadratmeter.

Dermed er det nu den region, hvor rabatten er lavest, mens nedslaget i Region Hovedstaden er størst og lyder på 697 kroner.

”Det er måske overraskende for mange, at rabatten er lavest i Syddanmark, hvorfra vi ofte hører historier om et boligmarked, hvor det er svært at komme af med husene. At nedslaget er højere i Hovedstaden skyldes de generelt højere priser, men efterspørgslen, salget og priserne stiger i Syddanmark, hvor især Faaborg-Midtfyn Kommune og Kolding Kommune rykker. Det gør køberens forhandlingsposition dårligere,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mens den kontante rabat altså er lavest i Region Syddanmark og højest i Region Hovedstaden, ligger den procentvise rabat af købssummen på mellem tre og fem procent i alle landets fem regioner.

Nedslag i kvadratmeterpris

Region Nedslag i kr. per m2 Ændringer år i %
Hele landet 495 -0,10%
Region Hovedstaden 697 1,00%
Region Midtjylland 476 2,90%
Region Nordjylland 457 4,30%
Region Sjælland 434 1,50%
Region Syddanmark 418 -7,60%

Via boligsiden.dk

Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret

READ ALSO  Hvordan skal de danske byer og landdistrikter udvikles?Kort om evalueringen af planlovenEvalueringen bliver gennemført inden for følgende temaer:For yderligere oplysninger kontakt: