I denne omgang af Boligsidens pendant til DR’s Hammerslag kommer vi godt rundt i landet. Du skal blandt andet gætte, hvad 901 kvadratmeter i Nordsjællands Vedbæk er sat til salg til, og så skal du gætte udbudsprisen på en husbåd i vestjyske Hvide Sande.

For at give et lille praj om niveauet kan vi fortælle, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris på villaer og rækkehuse i Danmark lå på 14.057 kroner i april måned. For sommerhuse ligger prisen et lille stykke over helårshusene, idet køberne i april skulle slippe 15.948 kroner per kvadratmeter. For ejerlejligheder lyder beløbet på 27.625 kroner.

”Mange steder afviger boligpriserne fra gennemsnitsprisen, idet der er mange faktorer, som influerer på, hvad en bolig kan sælges for. Mellem kommunerne er der store prisforskelle, og det gælder også internt i en kommune, hvor der altid er områder, som tiltrækker flere købere end andre. Det gælder eksempelvis kommuner, der enten rummer en attraktiv by eller ligger ud til vandet,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Er du en haj til at vurdere, hvor meget en særlig beliggenhed påvirker prisen på et hus eller en lejlighed?

Via boligsiden.dk

READ ALSO  Nye coronaanbefalinger: Stor forskel i potentialet for hjemmearbejde i københavnske kommuner