Via DR Penge

Den øverste chef for den dansk-svenske postgigant Postnord er færdig i spidsen for den trængte koncern.

En enig bestyrelse har valgt at fyre Håkan Ericsson, der har stået i spidsen for Postnord siden 2013. Det fremgår af en pressemeddelelse:

– Bestyrelsen og Håkan Ericsson er i fællesskab nået frem til, at tiden er inde til et nyt lederskab i Postnord, siger Christian Jansson, bestyrelsesformand i Postnord i pressemeddelelsen.

Her nævner han også det aggressive omstillingsarbejde i Postnord, som forsøger at tilpasse sig faldet i brevforsendelser i Danmark og Sverige.

– Der skal fokuseres endnu mere på kernevirksomheden i de enkelte lande, fordi det er afgørende for at kunne opfylde kundernes behov og sikre langsigtet lønsomhed, fortsætter han.

Også fyring til finansdirektør

Annemarie Gardshol, nuværende chef for Postnord Sverige, tiltræder i stedet som konstitueret koncernchef.

– Den nye ledelse vil nu meget hurtigt i samarbejde med bestyrelsen udarbejde en plan for gennemførelse af de nødvendige omstillinger. Det er vores ambition at fortsætte med at styrke vores førende position i Norden, siger Annemarie Gardshol, konstitueret koncernchef i Postnord i pressemeddelsen.

Beslutningen om at omrokere i ledelseslaget i Postnord går ikke kun ud over Håkan Ericsson: Også den nuværende finansdirektør, Gunilla Berg, er færdig i Postnord.

READ ALSO  SE: The London Metal Exchange Could Close it's Open Trading Floor

– Gunilla Berg har ydet en vigtig indsats i Postnord i en periode, der var kritisk for virksomheden, og Postnord takker hende for hendes store indsats, siger Christian Jansson, bestyrelsesformand i PostNord.

Årslønningerne til de to ledende medlemmer var for administrerende direktør Håkan Ericsson sidst år ni millioner kroner og for Gunilla Berg 4,2 millioner kroner.

Af seneste årsregnskab fremgår, at de to Postnord-direktører står til et fratrædelsesvederlag svarende til den seneste årsløn.

Økonomisk indsprøjtning

Siden de nationale postselskaber i Danmark og Sverige i 2009 fusionerede til Postnord, har de dårlige historier klæbet til den skandinaviske postkoncern.

Særligt det dramatiske brevfald i Danmark har været en møllesten om regnskabet, og har de seneste år kostet koncernen milliarder af kroner.