Financial news

Porsche begynder produktion af sin første elbil

By  | 

Via DR Penge

Efter flere års forberedelse har den tyske bilfabrikant Porsche mandag indledt produktionen af sin første elbil, der har fået modelnavnet Taycan.

Det har stor betydning, at virksomheden fra Stuttgart nu har bevæget sig ind på markedet for produktion af elbiler.

Det vurderer Mikkel Thomsager, der er chefredaktør hos Bilmagasinet.

– Når Porsche vælger at introducere en elbil, så understreger det selvfølgelig, at de mener det alvorligt, og at de investerer rigtig mange penge, men også at der er noget prestige i at få omlagt til el-bilproduktion, siger han.

Med Taycan-modellen håber Porsche at kunne sikre sig en del af det marked for elbiler i luksusklassen, som amerikanske Tesla hidtil har domineret.

Volkswagen klar med billig elbil

I den billigere ende af markedet præsenterer Volkswagen mandag sin nye elbil, ID.3.

Generelt er der kommet mange nye elbiler på markedet inden for de seneste år. Det skyldes især en stigende opmærksomhed på miljøet, og hvad de mere traditionelle biler udleder af forurenende gasser.

– Jeg tror, at i tilfældet med Volkswagen så skyldes det også i høj grad de problemer, de havde med den såkaldte dieselgate, siger Mikkel Thomsager.Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret

READ ALSO  Terrorism Probe Opened After Pensacola Shooter IDed As Saudi National Mohammed Alshamrani; Was There For Pilot Training