Via Politiet

Det er en rigtig dårlig idé at blive kørt hjem i en bil, der ikke er en ægte taxa.
 
Det må to Esbjerg-borgere sande.

Begge har været passagerer i pirattaxaer tidligt fredag efter en bytur i Esbjergs centrum og har efterfølgende meldt hændelserne til Syd- og Sønderjyllands Politi.

I det ene tilfælde lykkes det taxapiraten at misbruge en 32-årig mands Visakort i køretøjet, hvorefter der uretmæssigt bliver hævet et større beløb. Og i det andet tilfælde tager piraten hævekortet fra en 28-årig mand, ligesom den kriminelle chauffør også narrer pinkoden ud af passageren.

 

Lad være

Begge hændelser bliver efterforsket, og Syd- og Sønderjyllands Politi advarer samtidig mod at benytte uautoriserede taxaer – ikke mindst forud for den kommende weekend.

– For nogen kan det måske være fristende at benytte en pirat, fordi der kan være mangel på taxaer i nattelivet. Men det kan i værste fald blive en meget dyr tur, fordi man risikerer at blive snydt, understreger vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion.
 
– Skal vi dette problem til livs, kræver det dels, at borgerne anmelder ulovlig taxakørsel til myndighederne, dels at borgerne vælger pirattaxaerne fra, tilføjer han.
 
Vicepolitiinspektøren peger i tilgift på, at pirattaxaer – i modsætning til de autoriserede taxaer – fx heller ikke afregner skat eller har tilladelser, forsikringer m.m. i orden, lige som køretøjet typisk heller ikke er godkendt til taxakørsel.


READ ALSO  Goldman Sachs to open Paris stocks hub to avoid Brexit disruption