Stram kurs via Facebook

Om nedenstående fortælling udtaler partileder Rasmus Paludan:
"Jeg skal understrege, at jeg ikke synes, at Sverige skal arbejde på at få hende hjem. 15 år i et uhumsk irakisk fængsel er en meget mild straf til en feltmadras."

Poul Madsen skriver:

Fremtiden tegnede lys og lykkelig for den nu 29-årige svenske kvinde Viktoria, – men så konverterede hun til islam.

Viktoria ville være skolelærer og var i gang med sit studie, men midt i studiet flyttede hun til Göteborg, hvor hun mødte Salar Mahmood.

Salar Mahamood var allerede på daværende tidspunkt kendt som en ekstremistisk islamist i Sverige.

I 2012 blev Salar Mahmood og 3 andre islamister arresteret af det Svenske Sikkerhedspoliti og anklaget for at forberede terror mod blandt andre kunstneren Lars Vilks, der er voldsomt hadet i det ekstremistiske islamiske miljø på grund af en Muhammed-tegning.

På trods af fund af udførlige terrorplaner kunne retten ikke løfte bevisbyrden. I 2013 blev Salar Mahmood løsladt med en kontant erstatning på 135.000 kroner, og med de penge på lommen smuttede Salar Mahmood til Tyrkiet.

I den mellemliggende tid var Viktoria droppet ud af sine studier. Hun ventede barn med Salar Mahmood og kort efter fik parret endnu et barn.

Viktoria havde også konverteret til islam, giftet sig med Salar Mahmood og begyndte at gå klædt efter de islamiske forskrifter.

Sammen med sine to børn besøgte hun Salar Mahmood i Tyrkiet. Herfra ringede hun grædende hjem og fortalte at Salar var blevet fuldstændigt vanvittig, hvad han nok havde været hele tiden.

Han truede med at tage hendes børn fra hende hvis hun rejste hjem til Sverige igen.

READ ALSO  ‘Suspiciously behaving’ US citizen killed by security forces in Burkina Faso on eve of West African nation’s election

Parret flyttede fra Tyrkiet til Syrien hvor Salar Mahmood sluttede sig til Islamisk Stat. Under opholdet i Syrien fik parret deres tredje barn.

Viktoria havde kun stærkt begrænsede muligheder for at kontakte familien i Sverige. Sidst de hørt fra hende var i 2017. Hun græd som altid, og fortalte at hun ville hjem, og at hun hadede Islamisk Stat.

I 2018 blev Salar Mahmood gudskelov dræbt i et droneangreb. Parrets 3 børn blev overladt til den afdøde mands familie i Irak.

Viktoria blev taget til fange af de Irakiske sikkerhedsstyrker, det er det værste der kan ske for tilhængere af Islamisk Stat. Dødsstraffene sidder meget løst i Irak.

Ved hjælp fra Røde Kors fandt familien frem til at Viktoria var blevet anbragt i et kvindefængsel i Bagdad under nogle ganske forfærdelige forhold.

Viktoria har været igennem flere retssager i Irak. I første omgang slap hun med 6 måneders fængsel for ulovligt at være trængt ind i landet, men den dom blev omstødt af en højere retsinstans hvor Viktoria blev idømt 15 års fængsel for at have tilsluttet sig Islamisk Stat, og det er der sagen står nu.

Viktorias familie har ved flere lejligheder forsøgt at få Viktoria hjem til Sverige, men det vil de irakiske myndigheder ikke gå med til.

En trist skæbne, og en udsigt til at Viktoria aldrig nogensinde får sine 3 børn at se igen.

Alt sammen på grund af et forhold – som hun burde have været klog nok til at holde sig langt væk fra.