Finansnyheder

Ørsted frifindes i navnestrid

By  | 

Via TV2 Business

16x9
Avedøreværket og Ørsted i Hvidovre, onsdag den 6. februar 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Tre efterkommere af H.C. Ørsted lagde sidste år sag an mod det tidligere DONG.

Energiselskabet Ørsted er blevet frifundet i sag om navneskiftet fra Dong.

Det er netop blevet afgjort i Sø- og Handelsretten.

Frifindelsen betyder, at Ørsted kan beholde sit navn.

Tre efterkommere af H.C. Ørsted lagde sidste år sag an mod det tidligere DONG, der i efteråret 2017 tog navn efter den afdøde videnskabsmand.

Energiselskabet har forklaret navneskiftet med, at der hos deres allerstørste handelspartner, Storbritannien, blev fnist af navnet Dong, da ordet på britisk er slang for de mandlige kønsdele. Samtidig skulle ændringen markere selskabets skifte fra at fokusere på olie og gas og til at satse på vedvarende energi.

– Vores nye navn er en hyldest til H.C. Ørsteds nysgerrighed, engagement og interesse for naturen, sagde administrerende direktør Henrik Poulsen i efteråret 2017.

Ifølge Ørsteds kommunikationschef, Martin Barlebo foretog selskabet “en meget grundig juridisk undersøgelse”, inden de valgte navnet.

Mange negative sager

I løbet af sagen ved Sø- og Handelsretten har advokat Jens Jakob Bugge fra advokatfirmaet Horten argumenteret for, at Ørsted burde skifte navn.

Han har repræsenteret syv af H. C. Ørsteds efterkommere og har pointeret, at der i tidens løb har været meget negativ omtale af Dong – bl.a. salget til Goldman Sachs, børsnoteringen og senest sagen om salget af Radius.

– En af problemstillingerne i sagen er selvfølgelig, at efterkommerne ikke har noget større ønske om at blive associeret med Ørsted, sagde Jens Jakob Bugge tilbage i marts i Sø- og Handelsretten.

Ørsteds advokat, Frank Bøggild fra Kromann Reumert, har tidligere argumenteret for, det nye navn ikke referer til Ørsted-slægtsnavnet, men helt konkret til videnskabsmanden H.C. Ørsted.


Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]