Regeringen har i dag præsenteret en aftale, der kompenserer børnefamilier, som er ramt af kontanthjælpsloftet, med en kvart milliard.

Det er selvfølgelig virkelig positivt – men det er ikke nok. Vi skal have alle børnefamilier ud af fattigdom, ikke kun nogle af dem.

Og så skal vi blive ved med at råbe op om de urimelige forhold, vi byder de svageste i vores samfund. For eksempel de kontanthjælpsmodtagere, der har fået stemplet "aktivitetsparate". Nye tal viser nu, at 1230 mennesker i den gruppe er døde, imens de var på kontanthjælp, siden 2016.

Det har fået vores socialordfører Torsten Gejl til at stille følgende spørgsmål til beskæftigelsesministeren:

– Har nogen af de døende mennesker været skåret i kontanthjælp med henblik på at jage dem i arbejde?

Tallene viser, at det kun kan gå for langsomt med at rulle hele kontanthjælpsloftet tilbage.

Det er virkeligt godt, at man gør noget for børnefamilierne.
Men hvad med ledige, der ikke har børn under 12 år?

Vi ser frem til svaret. Det er på tide, at alt kommer frem – og på tide at endevende hele området og få værdigheden tilbage til de mennesker, der er fanget i systemet.

Nye tal: Svage kontanthjælpsmodtagere har fem gange så stor dødelighed

Borgere på kontanthjælp, som er kategoriseret som aktivitetsparate, har fem gange så høj dødelighed som jobparate kontanthjælpsmodtagere, viser nye tal fra beskæftigelsesministeren.


Alternativet via Facebook

READ ALSO  ‘Blackout challenge’: Death of child participating in TikTok game prompts investigation by Italian authorities