Financial news

Nye miljøkrav for 60.000 skibe: Danske virksomheder har travlt med at lave kæmpe vaskemaskiner til røg | Penge

By  | 

Via DR Penge

Der er gang i svejseapparaterne i ME Production på havnen i Frederikshavn. I døgndrift arbejder i alt 180 smede, maskinmestre og ingeniører med at lave scrubbere til skibe.

En scrubber kan meget forsimplet beskrives som en vaskemaskine, der vasker svovl ud af skibenes røg.

Og scrubberne er der rift om for tiden. Fra årsskiftet bliver der nemlig skruet op for de internationale krav til renheden af den røg, som skibstrafikken udleder. De nye krav betyder, at skibe skal udlede væsentligt mindre svovl.

Og her er scrubberne en del af løsningen. De monteres i skibenes skorstene og renser røgen, så skibene udleder mindre svovl. På verdensplan skal 60.000 skibe leve op til de nye miljøkrav, og det giver travlhed og nye arbejdspladser i Danmark.

På halvandet år er ME Production gået fra omkring 60 ansatte til de 180, de er i dag. ME Production er en af tre store danske producenter af scrubbere. Også danske Pureteq og svenske Alfa Laval producerer scrubbere i Danmark. Og alle tre steder er ordrebøgerne fyldte og medarbejderstaben vokset.

– Branchen er vokset enormt hurtigt, og vi har sagt nej til rigtig mange ordrer. Det spidser lidt til på alle linjer og for alle leverandører, siger Anders Skibdal, der er administrerende direktør i Pureteq.

Pureteq, der ligger i Svendborg, er på et år gået fra cirka 15 ansatte til i dag at have 50 ingeniører og maskinmestre ansat. Hos Alfa Laval har man de seneste to år ansat 50 nye medarbejdere, der laver scrubbere.Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret